• Zoeken
  • Lost Password?
vrouw leest boek in hangmat op het strand

Lezen: De Zevende Zus (De Zeven Zussen-serie)

Na zes bestsellers kan het bijna niet anders dan dat je de boekenreeks De Zeven Zussen van Lucinda Riley hebt gelezen, of er in ieder geval van gehoord hebt. De verhalen nemen je mee in een reis rond de wereld en zijn intrigerend genoeg om door te willen lezen. De reeks is lichte kost met meer diepgang dan je zou verwachten. De Zeven Zussen serie is perfect voor op het strand, in de tuin of op het terras met een zomers drankje bij de hand. Het zevende, en een-na-laatste, boek in de serie De Zevende Zus is in mei uitgekomen.

In het zevende boek bereiden de zussen zich voor op het afscheid van Pa Salt, een jaar na zijn dood, op de Titan (zijn boot), op de Middellandse zee. Door nieuwe aanwijzingen van Georg Hoffman, de advocaat van Pa Salt, gaan de dames op zoek naar de ontbrekende zus Merope/Mary. De zoektocht brengt ze in diverse landen, waaronder Nieuw-Zeeland en Ierland, en is ingewikkelder dan ze dachten, want wil Mary eigenlijk wel gevonden worden? 

Zoon schrijft ontknoping

Net na de release van De Zevende Zus, kwam het nieuws van het overlijden van schrijfster Lucinda Riley. Ze zou aanvankelijk met dit zevende boek het verhaal van Pa Salt en z’n geadopteerde dochters afronden, maar tijdens het schrijven van het zevende verhaal koos ze ervoor een achtste deel toe te voegen. De grote vraag na haar overlijden werd of dat afrondende boek over Pa Salt er nog zou komen. Begin juli kwam het verlossende woord: haar zoon gaat het achtste boek schrijven met de informatie die zijn moeder hem heeft gegeven. We zullen nog wel even geduld moeten hebben want dit deel komt pas in 2023 uit.

Achtergrond: Griekse Mythologie

Pa Salt is de adoptievader van zes jonge vrouwen. Deze dochters zijn door hem vernoemd naar de plejaden, een groep asteroïden ook bekend onder de naam de zeven zussen. De plejaden waren zeven nimfen uit de Griekse mythologie. Ze waren de dochters van Atlas (een titaan) en Pleione (een oceanide). Orion probeerde hen het hof te maken toen Atlas te druk was het hemellichaam te dragen. Zeus heeft toen, om Atlas gerust te stellen, de nimfen eerst veranderd in duiven en later in het gesternte. Mythologie speelt ook in de boeken (weliswaar subtiel) een belangrijke rol.

De zeven zussen

Als Pa Salt overlijdt (het begin van de reeks) laat hij voor elk van zijn zes dochters een brief na en coördinaten op een armillarium waarmee ze hun geboorteplaats kunnen vinden. Pa Salt blijkt een grote onbekende, wie was deze alleenstaande man die overal ter wereld meisjes adopteerde? Niemand weet het? Naarmate het verhaal vordert en de zussen meer ontdekken ontstaan ook steeds meer raadsels over zijn leven en zijn mysterieuze dood.

Ieder boek vertelt het verhaal van een zus. De zussen hebben verschillende persoonlijkheden en interesses. Dat afgewisseld met de historische verhalen over hun voorouders, die vaak ook nog interessante stukken geschiedenis uitdiepen (waar de schrijfster uitgebreide research voor heeft gedaan), maakt de verhalen heel boeiend en bij vlagen herkenbaar. Hoewel de zussen soms rare keuzes maken, ga je toch met ze meeleven in hun zoektocht naar wie ze nou eigenlijk zijn. 

Heb jij de reeks al gelezen? Wie is jouw favoriete zus?

Geïnteresseerd in meer lees-, kijk- of luistertips? Klik dan hier.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!