• Zoeken
  • Lost Password?
Telefoonstress: vrouw met telefoon op de wc

Let’s get personal: Telefoonstress

Een positief aspect van de afgelopen anderhalf jaar is dat veel dingen die pre-corona geen optie waren, nu wel kunnen. Waardoor mensen met weinig energie meer opties hebben om hun dag efficiënter in te delen. Meer mogelijkheden tot online bestellen, is zo’n grote plus. Zo hebben winkels en restaurants die voorheen niet bezorgden, deze optie nu ook. En voor vergaderingen die met reistijd in sommige gevallen, een hele dag in beslag namen, hebben we nu de zoomvariant. Je bespaart niet alleen energie, maar er is ook meer tijd voor ontspanning.

Een andere fijne bijkomstigheid is dat veel ziekenhuisconsults zijn omgezet naar telefonische afspraken. Als je geregeld naar het ziekenhuis moet, is dat echt heel erg fijn. Maar het brengt wel een ander probleem met zich mee. Hoewel je in het ziekenhuis ook regelmatig te maken hebt met uitloop, is die bij telefonische afspraken van een heel andere orde. Vaker wel dan niet komt het voor dat ik voor een afspraak die om 13.00 uur stond pas rond 19.00 uur wordt gebeld. 

Hoewel je in het ziekenhuis ook regelmatig te maken hebt met uitloop, is die bij een telefonische afspraak van een heel andere orde

Dit resulteert dan in een behoorlijk chaotische dag: Ik durf niemand te bellen, want stel je voor dat de arts net belt. En als iemand mij belt, wimpel ik ze af met korte antwoorden en snelle gesprekjes (sorry daarvoor). Naar de wc gaan, is ook al zo’n ding. Ja, ik kan mijn telefoon meenemen, maar zo’n galmende ruimte (die overduidelijk de wc suggereert) of midden in een klaterende plas moeten opnemen, is ook niet echt charmant. Koken is nog zo’n punt. Althans, het koken zelf niet, maar het eten. Wacht je dan tot na het telefoontje of probeer je snel ervoor nog wat te eten, waardoor je riskeert met een volle mond te moeten opnemen? Wat je ook kiest, het blijkt altijd net het verkeerde.

Ik weet het, ik heb voor grotere dilemma’s gestaan. En voor alles is wel een oplossing te bedenken. Maar al met al houdt zo’n telefoongesprekje van tien minuten me dan alsnog de hele dag in de greep. De volgende keer toch maar weer naar het ziekenhuis?

Meer Let’s get personal lezen? Klik hier!

Foto: Shutterstock

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Tuesday, 03-Oct-23 16:21:49 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!