• Zoeken
  • Lost Password?

Let’s Get Personal: Alles is ‘famiri’

Ik lig samen met mijn jetlag op de bank en scroll door de foto’s op m’n telefoon. Nagenietend van drie weken vakantie. Met familie uit Nederland vlogen we naar Suriname om daar de 90ste verjaardag van m’n oma te vieren. Het was twintig jaar geleden dat we voor het laatst met z’n allen bij elkaar waren.

Het had nogal wat voeten in de aarde om er te komen. Zowel de voorbereidingen als de reis zelf. Om 04.00 uur vertrekken voor een reis van 17 uur van huis naar vakantieadres, ik zag er best tegenop. En hoe zou het met m’n gezondheid gaan? Zouden er zich geen rare dingen voordoen? Zou ik het volhouden?

De vakantie was als een warm bad. Het weerzien met familie, het land, het lekkere eten, de zon op m’n huid, de prachtige natuur. Alles voelde, zeker na een geïsoleerde periode, als een warm welkom. Helend voor lichaam en ziel. 

Ik blijf het bijzonder vinden om me zo thuis te voelen in een ander land dan waar ik geboren en opgegroeid ben. Te zijn op een plek waar zoveel familiegeschiedenis is. Bijna bij elke plek hoort een verhaal, en op Nieuw-Amsterdam schuilt achter iedere boom een anekdote. 

De vakantie was als een warm bad. Het weerzien met familie, het land, het lekkere eten, de zon op m’n huid, de prachtige natuur. Alles voelde, zeker na een geïsoleerde periode, als een warm welkom. Helend voor lichaam en ziel

Bij mijn grote en drukke familie is altijd iets te beleven, iets te doen, iets te eten. Iedereen is zo verschillend en het was echt geweldig om al die verschillende persoonlijkheden bij elkaar te zien. Ik heb zelfs genoten van de discussies waarbij de gemoederen soms hoog opliepen en een familielid boos wegstormde om vervolgens vijf minuten later weer binnen te lopen alsof er niks aan de hand is. 

De zorgzaamheid voor en door iedereen is groot: ‘Hoe heb je geslapen? Heb je al gegeten?’ Als er iets moet gebeuren, is er halverwege je vraag al iemand op weg om het te regelen. Ik weet dat dit niet bij alle families zo is en daarom ben ik des te trotser om bij deze grote ‘melting pot’ familie te horen. 

Ook mijn aandoening leek even op vakantie te zijn. Geen ziekenhuisbezoeken, geen pijntjes, geen slapeloze nachten. Ik had meer energie en na inspanning herstelde ik sneller.

Kortom, mijn aanvankelijke zorgen waren voor niets geweest. In mijn hoofd ben ik al bezig met het plannen van mijn volgende reis, want hier kan geen medicijn tegenop! 

Lees hier meer Let’s get Personal’s.


Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Wednesday, 27-Sep-23 00:59:11 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!