• Zoeken
  • Lost Password?
lichtboard met inspirerende tekst

Welkom op Thriving Magazine, voor mensen met een chronische aandoening!

Een nieuw magazine? Hoe? Wat? En vooral waarom? Laten we bij het begin beginnen. Hoewel wij elkaar al wat aantal jaren kennen, spraken we elkaar voor corona opdook, zo nu en dan alleen via e-mail of whatsapp. We hadden slechts om de zoveel maanden een real life lunchdate. Dit had alles te maken met de 250 kilometers tussen onze woonplaatsen in. Dankzij corona konden we daar sinds maart 2020 Skype-dates aan toevoegen. We zaten in hetzelfde schuitje: door ons verhoogde risico bij het krijgen van een coronabesmetting leefden we ineens grotendeels geïsoleerd. Maar we vonden veel herkenning en steun bij elkaar.

Nachtelijke brainstormsessie

Het was tijdens een van deze Skype-dates, op een avond in september, we zaten al uren te kletsen, toen Talitha rond middernacht aangaf dat ze magazines zo leuk vond om te maken en zelf wel iets tastbaars zou willen creëren om trots op te zijn. Janet deelde deze wens en hoewel Janet’s bedtijd al ruim gepasseerd was, kreeg ons enthousiasme de overhand en brainstormden we verder. Een plan kreeg langzaam vorm: zouden we zelf een magazine kunnen ontwikkelen dat inspiratie biedt aan mensen met een chronische aandoening, gericht op mogelijkheden en kansen?

Mogelijkheden verkennen

We begonnen de zoektocht. Wat zijn de mogelijkheden en kosten voor het zelf uitbrengen van een magazine? Wat voor artikelen zouden we kunnen schrijven? En, heel belangrijk, bestaat ons idee al? Na enig speurwerk was onze conclusie dat er veel initiatieven zijn, maar dat die toch veelal gaan over ziek zijn, symptomen en beperkingen. De inspirerende verhalen zijn er wel, maar niet verzameld op één plek. Het was goed zoeken op het internet. 

Het brainstormen ging verder, maar nu over de vorm. We kwamen uit bij een online magazine dat leest als een lifestyle magazine. Leuke artikelen over alledaagse dingen, maar dan toegespitst op de mogelijkheden voor mensen die in het dagelijks leven aanlopen tegen zaken als vermoeidheid, energietekort, pijn, toegankelijkheid (voor bijvoorbeeld een rolstoel) en functiebeperkingen. 

Passie-project

Thriving Magazine is ons passie-project. We hopen talloze mensen met allerlei verschillende beperkingen te inspireren en stimuleren een nog leuker leven te leiden en dingen te doen waarvan ze misschien dachten dat het niet voor ze was weggelegd. We willen mensen inspireren met tips, maar ook met interviews, prikkelende columns en (taboedoorbrekende) onderwerpen. 

We hopen met Thriving Magazine te kunnen bijdragen aan een inclusievere maatschappij. Weg met het saaie imago en het hokjes-denken! Daarnaast hebben we ook heel egoïstische motieven: we hebben zelf ook iets nodig wat ons inspireert en waar we ontzettend van genieten om te maken. En daar kijk je nu naar. Welkom op Thriving Magazine!

Foto: Mika Baumeister via Unsplash

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Wednesday, 27-Sep-23 01:34:08 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!