• Zoeken
  • Lost Password?
The Fallon

The Fallon in Alkmaar: Slapen in Celblok H

Altijd al de nacht in een cel willen doorbrengen? Tot twaalf jaar geleden was dit pand nog in gebruik als gevangenis, maar sinds 2020 is het omgetoverd tot een hotel: The Fallon in Alkmaar! En het is geheel toegankelijk. 

Schutterswei

‘Schutterswei’ was een huis van bewaring, waarin gedetineerden hun straf afwachtten. Een gedetineerde moest zich van zijn beste kant laten zien. Het personeel maakte rapportages die uiteindelijk cruciaal waren in de beslissing: ‘Wat gaan we doen met die man? Moet er aan een verslavingsprobleem worden gewerkt? Moeten ze Nederlands leren? Zijn zij afhankelijk van specifieke zorg?’ In de Schutterswei werden gedetineerden continu geobserveerd om een goed beeld van hen te schetsen.

Celblok H

Door de jaren heen is het gebouw verouderd en door de slechte staat waarin het in 2009 verkeerde, is besloten de gevangenis te sluiten. Bekende namen verbleven in Schutterswei, zoals Heinkenontvoerder Willem Holleeder en bankovervaller en meesterontsnapper Stanley Hillis. Wellicht herken je het gebouw uit de tv-serie Celblok H. Verschillende scènes zijn hier opgenomen.

Hotel

Uiteindelijk heeft het gebouw tien jaar leeggestaan voordat het een hotel werd. In juni 2020 heeft het haar deuren opnieuw geopend, als Hotel The Fallon Alkmaar. De meeste kamers zijn gebouwd in twee originele cellen en nu van alle gemakken voorzien. Een heerlijk bed, gratis wifi, tv met chromecast, koffie en thee op de kamer en een comfortabele badkamer. 

Toegankelijk

Iedereen is bij The Fallon in Alkmaar welkom. Er zijn een aantal kamers die toegankelijk zijn voor mindervaliden en kamers die volledig rolstoeltoegankelijk zijn. Denk aan brede doorgangen, geen drempels en aangepaste badkamers en toiletten. 

Naast dat je fijn kunt overnachten kun je ook heerlijk dineren en ontbijten in het hotel! 

Wil je meer achtergrondinfo over dit bijzondere hotel? Ik schreef er meer over op https://globalizious.com/the-fallon-alkmaar/

Meer informatie:
www.globalizious.com
Instagram Lizzie: @globalizious

Lees hier meer artikelen over reizen.

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Wednesday, 27-Sep-23 01:48:58 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!