• Zoeken
 • Lost Password?
15 New Year's Eve films

15 New Year’s Eve films om het nieuwe jaar mee in te luiden

Aan kerstfilms geen gebrek. Ieder jaar scoren ze hoog in de kijkcijfers. Of het nu klassiekers zijn of nieuwe edities. Echte liefhebbers kunnen via de streamingsdiensten sinds november hun lol al op. Minder aandacht is er voor oudejaars of New Year’s Eve films. Onterecht, want ook hier zitten echte klassiekers tussen. Wat ons betreft een goed alternatief voor wie geen zin heeft in het jaarlijkse televisieaanbod van cabaret, jaaroverzichten en concerten. Wij zetten er 15 voor je op een rij, zodat je alvast inspiratie op kunt doen om het nieuwe jaar goed in te luiden. 

 1. New Year’s Eve is misschien wel de bekendste van de laatste jaren. In de stijl van Love Actually komen in deze romcom de verhaallijnen van een sterrencast samen met een hoofdrol voor, uiteraard, oudjaarsavond. 
 2. Start je Ghostbusters II (1989) om 22:27:52 uur dan zal dr. Peter Venkman (Bill Murray) je precies om middernacht een “Happy New Year!” wensen.
 3. Altijd al met Leonardo DiCaprio willen toosten? Als je om 23:29:57 uur The Great Gatsby (2013) aanzet, zal hij precies om twaalf uur een toast met je uitbrengen.
 4. When Harry met Sally is uiteraard bekend om de scène in de broodjeszaak (“I’ll have what she’s having”), maar behalve de romantiek is de scène rondom oudjaarsavond ook de moeite waard om deze klassieker op te zetten. 
 5. Grote kans dat je Sleepless in Seattle al gezien hebt. Zo niet, vergeet dan niet om de zakdoekjes klaar te zetten. Vooral voor de scène waarin Tom Hanks op oudjaarsavond tegen zijn overleden vrouw praat.
 6. Waiting to Exhale gaat over het leven van vier beste vriendinnen en hun turbulente (liefdes)levenbegint en eindigt op oudjaarsavond.  
 7. De hoofdrolspeler in About Time komt erachter dat hij kan tijdreizen en reist terug naar het cruciale moment op een Oud & Nieuw feestje waar hij te verlegen was om het meisje dat hij leuk vond te kussen, wat grote gevolgen heeft voor zijn toekomst.
 8. In Carol, die plaatsvindt in de jaren vijftig, worden twee vrouwen (Cate Blanchett and Rooney Mara) uit verschillende werelden verliefd op elkaar. Driemaal raden wanneer ze elkaar voor het eerst zoenen? 
 9. Geen fan van romcoms, maar liever een thriller? Dan is Poseidon misschien meer iets voor je. Een luxe cruiseschip, waar een Oud & Nieuw feestje wordt gehouden kapseist plotseling door een harde golf. Wie van de passagiers zal het overleven? 
 10. Nog meer actie vind je in de originele Ocean’s 11 met Frank Sinatra, Sammy Davis Jr, en Dean Martin. Zij proberen op oudjaarsavond om middernacht een casino te beroven. 
 11. Age of Adaline: Adaline (geboren op nieuwjaarsdag) wordt door een ongeluk op mysterieuze wijze niet ouder. Op een feestje op oudjaarsavond ontmoet ze Ellis (Michiel Huisman). Ze worden verliefd en het wordt steeds lastiger om haar geheim voor zich te houden. Vooral wanneer ze zijn vader ontmoet, iemand die ze nog kent uit het verleden.  
 12. In de coming-of-age film Mermaids met Winona Ryder en Christina Ricci speelt zich af in de jaren zestig. Een andere hoofdrol is voor Cher en haar iconische zeemeerminnenjurk die ze naar een Oud & Nieuw feestje draagt, want Cher doet niet aan gewoontjes. 
 13. De eerste film Sex and the City: The Movie, afgeleid van de serie over de vriendschap tussen vier New Yorkse dertigers en veertigers heeft een mooie scène waarin Carrie de sneeuw trotseert om oudjaarsavond met haar BFF Miranda te vieren.  
 14. Someone Like You: Als Hugh Jackman niet genoeg reden is om deze romantische comedy te kijken, dan is de scène die zich op oudjaarsavond afspeelt, waarin hij op zoek gaat naar Jane (Ashley Judd) misschien wel de moeite waard.  
 15. De titel The New Year zegt eigenlijk genoeg. In deze Indie-film keert Sunny terug naar haar geboortedorp om voor haar vader te zorgen. Hier vindt ze tijdens de feestdagen de liefde. 

We hopen dat er iets voor je tussen zit. Hoe dan ook wensen we je alvast een mooie jaarwisseling toe! 

Klik hier voor meer filmtips.

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Tuesday, 03-Oct-23 16:30:12 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!