• Zoeken
  • Lost Password?

Kruisherenhotel Maastricht: van gotische kerk tot designhotel

Midden in het centrum van de leuke stad Maastricht is het, met 5-sterren geclassificeerde, Kruisherenhotel te vinden, in een 15e-eeuws voormalig klooster. Het klooster, inclusief monumentale, gotische kerk, is omgetoverd tot fantastisch luxe designhotel waar je heerlijk kunt overnachten. 

Sprookje

Gelijk bij de entree van het hotel maak je kennis met een combi van verleden en heden. Er is een gaaf contrast tussen nieuwe en oude elementen. Daarmee wordt voor een indrukwekkende entree gezorgd en beland je, direct wanneer je binnenloopt, in een sprookje. 

Kunst 

Ondanks het feit dat Kruisherenhotel in een prachtige stad is gevestigd, hoef je het hotel eigenlijk helemaal niet uit. Alleen het gerestaureerde gebouw is namelijk al een lust voor het oog. Naast schilderijen aan de muur en bijzondere beelden is zelfs het meubilair kunst. 

Wijn

Naast dat je binnen ogen tekortkomt zul je ook op het prachtige binnenterras, het Pandhof, je ogen uitkijken. Een mooie patio met gezellige bar is ook onderdeel van het indrukwekkende hotel. Ben je wijnfan? Dan kun je hier genieten van een heerlijke wijnproeverij. 

Mindervaliden

De kamers zijn ruim opgezet en hebben fijne bedden. Het hotel beschikt over kamers die ingericht zijn voor mindervaliden, maar is niet aangepast voor gasten die volledig rolstoelafhankelijk zijn, gezien de hoge drempel in de badkamer. 

Ben je benieuwd naar meer informatie over dit hotel én over de omgeving, bekijk dan globalizious.com.

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Saturday, 23-Sep-23 10:54:50 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!