• Zoeken
  • Lost Password?

Let’s get personal: Hoera rimpels?

Wellicht herkenbaar voor veel vrouwen naarmate je iets ouder wordt. Je staat voor de spiegel en kijkt hoe je gezicht eruitziet als je je huid straktrekt, zodat die rimpels bij je ogen net iets minder worden. In een tijd waar botox en fillers niet meer exclusief voor de rich & famous zijn en twintigers alvast starten met een onderhoudsdosis, vorm ik een uitzondering.

Ik sta niet voor de spiegel om de rimpels eruit te trekken. Ik probeer juist te zien hoeveel rimpels ik erin krijg. Systemische sclerose is een bindweefselziekte die, onder andere, verstrakking van de huid veroorzaakt. De reumatoloog controleert periodiek je huidscore door met duim en wijsvinger je huid vast te pakken en te zien in hoeverre die nog kan plooien. Een hoge score betekent meer verbindweefseling, dus wanneer je score oploopt, kan dit activiteit van de ziekte betekenen. Hoe lager de score hoe beter.

Dus hoewel een strakke huid in eerste instantie goed nieuws lijkt, is het dat voor mij dus niet per se

Dus hoewel een strakke huid in eerste instantie goed nieuws lijkt, is het dat voor mij dus niet per se. Ik knijp mijn vel bijeen en als ik zie hoeveel plooien er ontstaan, denk ik juist: yes, rimpels! Gelukkig lukt het al een aantal jaren goed om plooien te vormen. En is mijn huid nu veel soepeler dan een paar jaar geleden.

Zo soepel dat ik nu toch stiekem weer met jaderollers in de weer ga om mijn huid op sommige plekken weer wat uit de plooi te krijgen. Ik moet er zelf om lachen: het is ook nooit goed! Maar als ik mag kiezen, hoop ik toch dat ik er straks uitzie als een gerimpeld oud pruimpje. Nou ja, een medium pruimpje mag ook. Laten we niet meteen overdrijven.

Lees hier meer Let’s get personal.

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Wednesday, 27-Sep-23 00:22:19 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!