• Zoeken
  • Lost Password?

Let’s get personal: Op vakantie, feest of frustratie?

Ik ben gek op reizen, maar als ik met een groep mensen op vakantie ga die geen beperking hebben dan slaat de angst vooraf al toe. Miljoenen vragen en gedachten spelen dan door mijn hoofd. Weten ze wel zeker dat ze met mij op vakantie willen? Moet ik een elektrische scootmobiel huren of mijn handbewogen rolstoel meenemen? En als ik mijn handbewogen rolstoel meeneem, moeten ze mij af en toe helpen duwen, zullen ze daar problemen mee hebben? Ze zeggen nu wel dat ze het niet erg vinden, maar wat als ze moeten wachten bij de bus of de ondergrondse?

En wat als we vast komen te zitten en de lift doet het niet? De taxi is voor mij makkelijker, want dan kunnen we voor de deur afgezet worden en kan ik met m’n krukken of stokken naar binnen, maar als we dat doen dan kost het wel meer. Moet ik dan het verschil betalen of voorstellen dat ik betaal? En als we een auto huren, dan moeten we eigenlijk wel een automaat huren, anders kan ik niet rijden, maar die kost wel twee keer zoveel als een schakelauto. Taxi, automatische auto, toegankelijk appartement of hotel: alles is duurder vanwege mij… Vinden ze mij hierna nog aardig? Zouden ze hierna nog een keer met mij op vakantie willen?

Als ik mijn handbewogen rolstoel meeneem, moeten ze mij af en toe helpen duwen, zullen ze daar problemen mee hebben?

Dit zijn alle zorgen die door mijn hoofd gaan als iemand mij meevraagt of als ik een reis voorstel met mensen zonder een beperking. Ik ben ervan overtuigd dat ze nadat ze een keer met mij zijn meegeweest, ze vast nooit meer met mij op vakantie willen. Want ik weet, een beperking hebben kost geld. Vaak zijn de vliegtickets duurder, je moet langer wachten, grotere auto’s of taxi’s regelen waarin mijn rolstoel past en vaak ook een duurdere accommodatie huren omdat die toegankelijk moet zijn. Ik ben gewend dat ik helaas vaak het dubbele kwijt aan reizen puur omdat ik een beperking heb. Voor mijn reisgezelschap die dat niet gewend is, kan een taxi moeten nemen voor iets dat ze zelf lopend af kunnen soms confronterend en frustrerend zijn. 

Ik heb het meerdere malen meegemaakt, dat mensen vooraf aangeven dat het geen probleem is, maar tijdens de reis balen als we weer een taxi moeten nemen en ze dus ‘grrr…’ weer moeten wachten. Het voelt zo oneerlijk. Het is niet leuk om dit constant te horen. Ik vraag er ook niet om.  

Ik ben heel benieuwd, hoe gaan jullie hiermee om?

Klik hier om andere Let’s Get Personals te lezen.

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Saturday, 23-Sep-23 11:34:17 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!