• Zoeken
  • Lost Password?

Let’s get personal: Nachtbraken of slapen?

Zo lang als ik me kan herinneren ben ik een avondmens geweest. ’s Ochtends niet vooruit te branden en ’s avonds niet naar bed willen. Een vriendin die ik van kinds af aan ken, heeft het er soms nog over hoe ik haar vroeger probeerde om te kopen om niet in slaap te vallen als ze bij ons bleef logeren. Met de belofte op ‘leuke dingen’, hoopte ik dat ze net als ik nog lang wakker zou blijven.

‘Wat is het probleem?’, denk je misschien. ‘Er zijn avondmensen en ochtendmensen, niks nieuws onder de zon.’ Wat het problematisch maakt, is dat ik naast een avondmens zijn ook een slechte slaper ben. Je hebt mensen die zodra ze hun kussen zien al in slaap vallen. Ik ben niet die persoon. Ik kan gerust nog twee uur wakker liggen nadat ik in bed ben gestapt. Met de combinatie avondmens en slechte slaper worden de nachten wel erg kort.

Je hebt mensen die zodra ze hun kussen zien al in slaap vallen. Ik ben niet die persoon

Van alles heb ik geprobeerd: een vast avondritueel, geen schermpjes, cbd-olie, brillen die het licht filteren, supplementen op natuurlijke basis, meditatiecd’s, podcast luisteren, ’s avonds douchen, speciale thee, van 1000 naar nul tellen (of een variant hierop) en zelfs zwaardere slaapmedicatie. Dat laatste hielp overigens wel, maar dan moet ik er ook bij vertellen dat je niet nog plannen voor overdag moet hebben, aangezien je er een complete zombie van wordt. Geen succes dus! En eerder naar bed gaan heeft dus ook geen zin, want na 20.00 uur krijg ik een opleving, hoe moe ik die dag ook ben. Kortom, niets hielp, of was in ieder geval geen lange termijn oplossing. 

Terwijl rusten zo belangrijk is voor je herstel. Mijn verbazing was dan ook groot, toen ik na tien plus jaar aanmodderen erachter kwam dat er zoiets bestaat als een slaapoefentherapeut! Waarom hoor ik dat nu pas!

Hopelijk betekent dat voor mij eindelijk de weg naar lekker slapen en uitgerust wakker worden. 

(En hopelijk ook voor jou, want volgende week vertelt slaapoefentherapeut Stéphanie wat ze voor je nachtrust kan betekenen.)

Lees hier meer Let’s Get Personal van Talitha.

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Tuesday, 03-Oct-23 17:53:04 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!