• Zoeken
  • Lost Password?
Podcast top 5

Onze vijf podcast favorieten van dit moment

Er is altijd wel een goed moment te vinden voor een fijne podcast: als je in bed ligt, aan het wandelen bent, je huis schoonmaakt, sport….  Oortjes in, podcast aan en gaan. Het aanbod aan podcasts is groot en blijft maar groeien. Wij zetten onze favorieten van dit moment voor jou op een rij. 

  • Marc-Marie & Aaf Vinden Iets

Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius recenseren iedere week de meest diverse onderwerpen die niet per se gerecenseerd hoeven worden zoals hoofdpijn, tijdschriften, chocola(de), en mediums. Eerst reflecteren ze op hun eigen week, verder nemen ze de roddelbladen (en Boer Zoekt Vrouw) door en helpen ze een lezer met een probleem. Ze nemen hierbij geen blad voor de mond. Als je fan bent van hun shows en columns dan zal je je hierbij ook vermaken. Perfect voor een relaxed klein uurtje luisteren (en lachen).

  • How To Fail With Elizabeth Day

De podcast van schrijver Elizabeth Day is een van Janets favorieten. In deze podcast interviewt Elizabeth Day bekende mensen (vaak auteurs) over drie momenten in hun leven waarop ze gefaald hebben. Eerdere gasten waren onder meer Brené Brown, Matt Haig en Alain de Botton. Met deze op het eerste gezicht negatieve insteek blijkt steeds weer dat hoe dingen ook mis kunnen gaan, er later toch vaak mooie dingen uit kunnen ontstaan. Door het succes van deze podcast heeft Day twee boeken geschreven hierover: ‘Durf te falen: Alles wat ik heb geleerd over dingen die fout gingen’ en het niet vertaalde ‘Failosophy: a handbook for when things go wrong’.

  • De Paulien Cornelisse Podcast

Talitha heeft onlangs deze podcast van Paulien ontdekt. Hoewel het de naam podcast draagt, bestaan de afleveringen eigenlijk uit een in stukjes opgedeeld audioboek. Paulien leest voor uit eigen werk en voorziet onder andere haar derde boek over taal ‘Taal voor de leuk’ van extra commentaar. Sowieso leuk voor liefhebbers van de Nederlandse taal en van de eerste twee boeken van Paulien. Het tweede boek ‘De verwarde cavia’ is vooral grappig als je bekend bent met de onderlinge dynamiek op een kantoor. Omdat de hoofdstukken zijn opgedeeld in stukjes van een paar minuten, kun je deze podcast ook goed ‘even tussendoor’ luisteren.

  • The InnerFrench Podcast

Nog een tip van Talitha. Al gaat het misschien niet per se om deze specifieke podcast. Ooit redelijk goed in Frans baalde Talitha dat ze daar eigenlijk niets meer mee deed. Een van haar goede voornemens is om dit jaar iedere dag iets met de Franse taal te doen, dus zocht ze naar een geschikte podcast in het Frans. In The InnerFrench Podcast worden alledaagse (nieuws)onderwerpen in het Frans besproken en uitgelegd. De nadruk ligt niet op de grammatica, maar op het begrijpen en spreken. Fijn is dat in een rustig tempo wordt gesproken. Ideaal dus voor als je je Frans wilt ophalen. 

  • Feel Better, Live More

Rangan Chatterjee, een Britse huisarts die beroemd is geworden door een BBC-programma waarin hij gezinnen begeleidde om gezonder te gaan leven, maakt meerdere keren per week de Feel Better, Live More podcast. De afleveringen gaan over allerlei onderwerpen die te maken hebben met gezondheid. Vaak zijn er experts te gast die spreken over uiteenlopende thema’s zoals darmgezondheid, ademhalen of een goede nachtrust. Door deze podcast heeft Janet geleerd dat je met kleine hacks grote veranderingen kunt bewerkstellingen voor een aangenaam leven. 

Klik hier voor meer kijk- en luistertips.

Foto door Daniela Mota via Unsplash

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!