• Zoeken
  • Lost Password?

Cool Crutches: functionele en fashionable krukken

Ik match mijn wandelstokken al jaren aan mijn kleding en koop ze in verschillende kleuren, want een beetje kleur zorgt ervoor dat ik me beter voel op slechte dagen. Onlangs sprak ik eigenaar van Cool Crutches, Amelia die, door haar slechte ervaring met krukken tijdens haar revalidatie, besloot zelf mooie en functionele wandelstokken te ontwerpen en op de markt te brengen.

Amelia was 19 jaar toen zij een quadongeluk kreeg en hierbij ruggengraatletsel opliep. Hierdoor is zij vanaf haar heup verlamd geraakt. Na het ongeluk moest ze herstellen in een revalidatiecentrum. Na een maand revalideren moest ze de revalidatie stoppen omdat ze van de krukken blaren op haar handen had gekregen. Ze baalde ervan dat ze niet verder aan haar herstel kon werken, maar dit gaf haar wel de motivatie voor het vinden van een oplossing. Met een groep mederevalidanten bestelde ze verschillende krukken om deze te testen. Met elkaar bepaalden ze wat ze er wel en niet prettig aan vonden. De kwaliteit liep nogal uiteen: sommige krukken braken onder druk, waren instabiel en maakten veel geluid. Na de feedback van de andere revalidanten en vrienden besloot Amelia samen met haar moeder haar eigen krukken en wandelstokken te ontwerpen: Cool Crutches.

Sterke en slimme krukken

De nieuwe lichtgewicht krukken werden op sterkte getest en ze ontwierp een nieuw voetstuk en zachte handvaten, zodat nooit meer iemand vanwege blaren op de handen de revalidatie zou moeten stoppen. Ook bedacht Amelia een slimme oplossing voor het openen van een deur of het vasthouden van een drankje, waarbij de kruk aan je arm blijft hangen en niet op de grond valt. 

Het oog wil ook wat

Daarnaast waren ze het erover eens dat de grauwe grijze krukken ook wel een make-over konden gebruiken. Want waarom mogen krukken niet modieus zijn? Daarom heeft Cool Crutches een groot assortiment krukken en wandelstokken in verschillende kleuren. Je kunt het ontwerp zelf aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld zelfs foto’s van je favoriete huisdieren of je eigen patroon opsturen zodat ze je eigen ontwerp op de krukken drukken. 

Levering wereldwijd

Cool Crutches levert wereldwijd.  De bezorgkosten verschillen per land. Ik vind het een top uitvinding. Meer informatie over de krukken vind je op: https://www.coolcrutches.com

Amelia en haar moeder

Foto: coolcrutches.com

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Wednesday, 27-Sep-23 02:23:08 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!