• Zoeken
  • Lost Password?

Mijn 3 tips om gemotiveerd te blijven als ondernemer

Ondernemen is tegelijkertijd ‘dit is zo super leuk!’ én ‘waar ben ik aan begonnen. Wanneer dat laatste de overhand neemt, is het soms lastig om gemotiveerd te blijven als ondernemer. Op het moment dat de zaken wellicht iets minder gaan, is het moeilijk om door te zetten en niet op te geven (ik spreek uit ervaring). Hoe blijf je gemotiveerd?

Zo blijf je gemotiveerd als ondernemer 

Als ik een ding heb geleerd als ondernemer is dat het ondernemerschap pieken en dalen heeft. Toen bij mij de zaken wat minder gingen, moest ik weer even de ondernemer in mij wakker schudden. Dat deed ik als eerste door terug te gaan naar de basis.

Mijn 3 tips om gemotiveerd te blijven als ondernemer:

1. Terug naar de basis

Wat deed ik om aan mijn eerste de klanten te komen? Hoe kreeg ik tot nu toe mijn klanten? 

Mijn antwoord was: door zichtbaar te zijn en te laten zien wat ik kan, kwam ik aan mijn eerste klus. En eigenlijk aan al mijn opdrachten. Je hoeft niet per se iets nieuws uit te vinden als je weet wat wél werkt. Maar ook door te vertellen dat ik ruimte had in mijn agenda. Door te laten weten dat ik beschikbaar ben. Ik besloot dit te combineren en op mijn socials te delen dat ik een gaatje in mijn agenda had om nieuwe opdrachten aan te nemen. Eigenlijk heel veel gaatjes… maar dat zei ik niet. ​​​​​​​​

2. Stel een doel

Daarnaast ging ik me focussen. Ik maakte ruimte in mijn agenda voor sales. En ik stelde een doel, drie vaste klanten erbij. Geen tijdelijke opdracht, ik wilde vaste klanten. Binnen anderhalve maand had ik drie nieuwe vaste opdrachtgevers erbij! Hoe?​​​​​​​​ Door o.a. tip 1 in de praktijk te brengen. Maar ook door focus te hebben.  Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je ergens tijd en aandacht aan geeft, het groeit. 

3. Vertrouw op jezelf

Als laatste tip: zet door! Ik had ook het lef om door te zetten, om niet op te geven en in mezelf te vertrouwen. Ik zette de knop om, niet denken maar doen. Ik ben er mega trots op dat ik dit dal in mijn onderneming heb doorstaan. Dat ik krachtig genoeg ben en ik, ook wanneer alles stilligt, doorzet. En als het moeilijk wordt, ik in mezelf geloof. Ik maakte me zorgen, maar ik lag niet wakker. Ik wist dat het vuurtje in mij weer ging branden. En dat gebeurde, sterker dan ooit. 

Lees hier meer artikelen van Fenna of volg haar op Instagram voor meer tips over chronisch ziek zijn en ondernemen.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!