• Zoeken
  • Lost Password?
Beeld: Netflix

De leukste ‘whodunnit’ kijktips van dit moment

Zoals je wellicht weet, zijn wij altijd in voor een heerlijke dramaserie of leuke romantische comedy, maar sinds een tijdje hebben we de detective of ‘whodunnit’, helemaal herontdekt. Het genre was een beetje weggezakt, maar is weer een helemaal terug van weggeweest. Wel in een nieuw jasje. Dus hou je van mysteries waarbij je zelf ook lekker kunt meespeuren, lees dan vooral verder.

Knives Out en Knives Out: Glass Union


Ben je een old skool detective fan dan zijn de Knives Out films wellicht wat voor jou. In Knives Out gaat de excentrieke detective Benoit Blanc (gespeeld door Daniel Craig, in een heel andere rol dan James Bond) op zoek naar de dader van een familiemoord in een mansion. Gaandeweg komen we erachter hoe de familiebanden liggen en dat alle betrokkenen een motief hebben. Het is een beetje Agatha Christie, maar dan van nu. De cast bestaat uit voornamelijk bekende topacteurs wat het kijkplezier vergroot, net als de fantastische styling. Dat laatste is nog beter in het tweede deel van Knives Out, Glass Union. Dit deel staat los van het eerste en gaat over een moord in een vriendengroep. Het speelt zich af op een tropisch eiland. Een van de vrienden wordt vermoord, maar wie van de anderen is de dader? Beide zijn te zien op Netflix.

Only Murders In The Building

Hou je van detectives met een flinke dosis humor dan is de serie Only Murders In The Building een aanrader. Drie true crime podcast-liefhebbers leren elkaar kennen wanneer er in hun luxe appartementencomplex in New York een moord wordt gepleegd. Het trio, bestaande uit twintiger Mabel (Selena Gomez) en haar bejaarde buurmannen (Steve Martin en Martin Short), richt hun eigen true crime podcast op terwijl ze de moord proberen op te lossen. Tijdens het oplossen komen we steeds meer te weten over de ‘aparte’ bewoners van het complex. Erg vermakelijk! De eerste twee seizoenen zijn op Disney Plus te zien. Onlangs is bekend gemaakt dat er ook derde seizoen in de maak is. 

The White Lotus

Misschien heb je al gehoord over de serie die al twee jaar bijna alle televisie-awards wegkaapt: The White Lotus? In 2021 kwam seizoen 1 van deze detective meets sociale satire meets zwarte comedy uit op HBO Max. Afgelopen december volgende seizoen 2 dat nog een groter succes was dan z’n voorganger. Beide seizoenen openen met een moord, daarna ziet de kijker vanaf het begin wat er gebeurd is. De serie volgt zowel de gasten als de werknemers van het dure White Lotus hotel resort, eerst op Hawaii, daarna op het prachtige Sicilië (alleen daarvoor al de moeite waard). De bijzondere karakters en hun excentrieke gedrag maken dat je blijft kijken terwijl je je afvraagt wat de aanleiding zou kunnen zijn geweest voor een moord: genoeg want bijna iedereen lijkt verdacht. Goed nieuws voor fans: er komt een seizoen 3!

La legge di Lidia Poët (The law according to Lidia Poët) 

Ook uit Italië komen soms fijne series. Lidia Poët is er zo eentje. Het vertelt het deels gefictionaliseerde verhaal van de eerste vrouwelijke advocate in Italië, Lidia Poët, eind 19de eeuw. Lidia studeert af maar wordt vervolgens door collega’s tegengehouden haar werk uit te voeren omdat ze vrouw is. Dat laat haar niet tegenhouden. Als zogenaamde assistente van haar broer neemt ze via hem alsnog allerlei moordzaken aan en gaat ze elke aflevering zelf op onderzoek uit naar de dader, vaak met hulp van een journalist die er zelf wat geheimzinnige bezigheden op na houdt. Lidia is een heerlijk type: lekker eigenzinnig en behoorlijk ‘fierce’. De serie is nu te zien op Netflix.

Op onze Lezen, Luisteren & Kijken pagina vind je meer kijktips.

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Tuesday, 03-Oct-23 16:06:56 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!