• Zoeken
  • Lost Password?

Bye saaie rollator, hi Rollz!


Wanneer lopen door een beperking of chronische ziekte moeilijker gaat, kan het fijn zijn om een hulpmiddel te gebruiken. Krukken, een rollator of een rolstoel vergroten je vrijheid omdat je je gemakkelijker kunt verplaatsen. Wanneer het over hulpmiddelen gaat, komt bij veel mensen het beeld van logge en saai uitziende rollators en rolstoelen naar voren. Ik heb goed nieuws voor je! Tegenwoordig hoeft dit namelijk niet het geval te zijn. Ook hulpmiddelen hebben meegelift met de nieuwe technologische ontwikkelingen, waardoor er veel meer mogelijkheden zijn. Een organisatie die dit soort hulpmiddelen op de markt brengt is Rollz. 

Niet de standaard rollator

Het kan best een drempel zijn om een rollator te gaan gebruiken, zeker wanneer je jong bent. Rollators worden namelijk helaas nog vaak geassocieerd met ouderen. Dit is eigenlijk best gek, want er zijn ook veel jongere mensen die een chronische ziekte of een lichamelijke beperking hebben en hierdoor baat hebben bij een rollator. Rollz biedt rollators aan die door het strakke en moderne ontwerp het standaard beeld van een rollator en de voordelen die hieraan verbonden zijn uit de weg gaan. De rollators zijn licht van gewicht en hebben een kleine draaicirkel, handig in krappe ruimtes. Bovendien heeft de Rollz een ingebouwde tas waar je veel spullen in kwijt kan. De rollator is zo ontworpen dat deze ook met een volle tas gemakkelijk te besturen blijft en je niet uit evenwicht raakt. 

In de rollator zit een rolstoel verborgen

Ook heeft Rollz een rollator met een speciale functie ontworpen. Wanneer je met een rollator loopt, raken je benen soms vermoeid. In zo’n situatie is het handig om een rolstoel bij de hand te hebben, om even te kunnen bijkomen. Echter, vinden veel mensen het onhandig om zowel een rollator als een rolstoel mee te nemen wanneer je op pad bent. Rollz heeft daarom een rollator die gemakkelijk omgebouwd kan worden tot een rolstoel. Hoe ideaal is dat! Wanneer je even een pauze wilt van het lopen, kun je door iemand geduwd worden en hoef je geen keuze te maken tussen een rolstoel en een rollator wanneer je op pad gaat. 

Hulp bij instabiliteit

Door een beperking in de motoriek kan het soms best moeilijk zijn om een vast ritme aan te houden terwijl je loopt. Hierdoor sta je minder stabiel waardoor je sneller kan omvallen. Daarom is het van belang om een constant loopritme aan te houden, maar hoe doe je dit? Tegenwoordig zijn er rollators die je hierbij kunnen ondersteunen door een geluidssignaal te laten horen in een vast ritme. Door dit ritme te volgen tijdens het zetten van stappen vergroot je de stabiliteit tijdens het lopen. 

Geen grijs, maar rood, paars of blauw

Wil je liever iets anders dan de standaard grijze of donkerblauwe rollator? No worries, rollators zijn tegenwoordig ook in vele andere kleuren te verkrijgen. Rood, paars of blauw, de keuze is aan jou. Kies een kleur die bij jou past en ga op pad! Het kan in het begin best spannend zijn om een hulpmiddel te gaan gebruiken, maar het kan je veel bewegingsvrijheid geven en je energie besparen. Dat bezoekje aan de kapper, supermarkt of vrienden gaat net wat makkelijker, waardoor jij je kan focussen op andere belangrijke dingen. En hoe fijn dat dit nu ook nog in stijl kan. Op https://www.rollz.nl/rollz-rollators/ vind je alle rollators die Rollz aanbiedt.

Foto: Rollz. (2019, 11 november). Afbeelding Rollz. Geraadpleegd van https://www.rollz.nl/verhalen/rollator-met-luchtbanden-je-voelt-het-verschil/

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!