• Zoeken
  • Lost Password?

Energiemanagement inzetten als ondernemer

Als ik als ondernemer een vraag vaak heb beantwoord is het wel: “Hoe doe je dat toch, alle taken afronden en dingen doen, binnen de 20 uur die je werkt?” Het antwoord hierop is: niet. Want ik doe niet alles in een week, ik plan niet alle afspraken in dezelfde week, ik pak niet alles wat op mijn bordje komt diezelfde week op. Dat is alleen niet zo’n schappelijk antwoord natuurlijk… Het antwoord wat ik dan vaak geef als mensen mij deze vraag stellen is heel simpel: stap voor stap en stel prioriteiten. 


Energie managen als ondernemer

In de 20 uur dat ik werk, doe ik niet alles. Ik doe niet alles in een week. Ik plan niet alle afspraken in dezelfde week. Ik werk niet elk idee wat ik bedenk meteen uit.

Ik hoor je denken. Maar… 

  • Wat als een klant iets heeft wat zo snel mogelijk af moet?
  • Wat als iemand alleen op dat moment kan afspreken? 
  • Maar wat als ik die bestelling of offerte echt even moet afronden…

Het enige wat jij denkt is: soms moet het gewoon even. Dus stel je aan mij de vraag: hoe doe jij het toch allemaal?

En daar gaan de meeste mensen de fout in! Je denkt dat alles moet, meteen en het liefste ook direct perfect. 

Hoe kies je wat je wel en niet doet? Hoe doe je dingen niet, zonder schuldgevoel? Zonder klanten kwijt te raken? Hoe pak je dat aan? Daar kan ik wél antwoord op geven. Dat gaat namelijk over prioriteiten stellen. Hoe ik dat doe, is niet door time- maar energiemanagement. 

Zo start je met energiemanagement 

Mijn werkwijze heb ik opgebouwd in 4 stappen:

  1. Bepaal je focus, zodat je weet waarvoor je het allemaal doet.
  2. Kom erachter wat energie en tijd kost.
  3. Plan niet alleen je werk, maar ook je privé en je zelfzorg.
  4. Weet wat jouw prioriteit is, zodat je bewust keuzes kunt maken over hoe je werkt en/of wilt leven.

Maar bovenal: Heb lef om te kiezen. Voor jezelf en je bedrijf. Blijf bij je focus, weet wat je verder brengt en ga daarvoor! 

En dan denk je nog steeds… Maar hoe dan Fenna!? Ik geef regelmatig een webinar, zodat ik je helemaal meenemen in mijn werkwijze. Je krijgt een kijkje in mijn agenda en ik geef je tips en handvatten om je energiemanagement in te zetten als ondernemer! Nieuwsgierig? Blijf op de hoogte over nieuwe data via mijn nieuwsbrief of volg Hou Het Luchtig op Instagram

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!