• Zoeken
  • Lost Password?
Foto: guidebeauty.com

Make-up voor iedereen met inclusieve tools

Make-up opdoen is vaak een onderdeel van onze dagelijkse routine. Of je het nu gebruikt om er wakkerder uit te zien, je look compleet te maken, lekker creatief bezig te zijn of om je zelfvertrouwen te vergroten. Het aanbrengen en dragen van make-up heeft voor iedereen een ander doel. Waarin we ook verschillen zijn onze make-up skills. De ene persoon kan binnen no-time de mooiste looks neerzetten, terwijl een ander al blij is wanneer de eyeliner binnen vijf pogingen er goed op ​​zit. Wanneer je een chronische aandoening of een beperking hebt, kan het aanbrengen van make-up ingewikkelder zijn. Daarom onderzocht ik welke tools je kunt gebruiken om je make-up op te doen, zonder dat het veel extra tijd, frustratie en energie kost.

Make-up aanbrengen met mindere fijne motoriek

Door een chronische aandoening of een beperking kan de fijne motoriek in de handen soms aangetast zijn. Dit kan erg vervelend zijn wanneer het gaat over het aanbrengen van make-up, want hierbij is fijne motoriek niet bepaald onbelangrijk. Bij het opdoen van bijvoorbeeld mascara, eyeliner en lippenstift is het handig wanneer je handen zo min mogelijk trillen. Echter kan dit mogelijk onvermijdelijk zijn wanneer je hier geen controle over hebt.

HAPTA

Gelukkig wordt ook de make-up branche steeds inclusiever en wordt er gewerkt aan tools die je kunnen helpen bij het aanbrengen van je make-up. Zo heeft het make-up merk Lancôme een hulpmiddel gelanceerd waarmee het zelf opdoen van lippenstift voor iedereen mogelijk wordt. Hoe fijn is dat! De naam van dit hulpmiddel is HAPTA. Dit staat voor haptisch: de wetenschap van aanraking. De HAPTA kun je het beste omschrijven als een computergestuurde motorische robot die zich aanpast op jouw bewegingen en deze stabiliseert. Je klikt een lippenstift in het hulpmiddel, waarna je deze kan opdoen zonder uit te schieten en de lippenstift niet vaak opnieuw hoeft aan te brengen. Dit scheelt veel frustratie en tijd. Een ander pluspunt: het hulpmiddel ziet er ook nog mooi uit. Op dit moment is het nog alleen mogelijk om lippenstift aan te brengen met HAPTA, maar er wordt gewerkt om dit uit te breiden naar meerdere make-up producten.

Guide beauty

Naast de HAPTA zijn er ondertussen meer inclusieve tools voor het aanbrengen van make-up op de markt gekomen. Zo heeft het inclusieve make-up merk Guide Beauty verschillende producten uitgebracht die gemakkelijk in gebruik zijn. De oprichtster van Guide Beauty, Terry Bryant, had een mooie carrière als visagist voor celebrities. Haar behendigheid en flexibiliteit in de handen nam af en Terry werd gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson. Samen met de bekende actrice Selma Blair, die MS heeft, startte zij Guide Beauty. Al hun make-up producten hebben met elkaar gemeen dat zij een breder stuk hebben om vast te houden, waardoor de grip steviger is. Ook zijn de producten zo ontworpen dat het minder moeite kost om de make-up aan te brengen. Zo heeft de eyeliner bijvoorbeeld een opzetstuk waardoor het gemakkelijker is om een rechte lijn te tekenen op het ooglid. Dit is niet alleen handig voor mensen met een mindere fijne motoriek, maar ook voor mensen die snel en zonder gedoe make-up op het gezicht willen hebben. Voor mascara, eyeliner, wenkbrauwproducten, oogschaduw en verschillende make-up kwasten kun je bij dit merk terecht.

Wees creatief!

Naast de hierboven beschreven tools kun je natuurlijk ook zelf creatieve oplossingen bedenken voor het aanbrengen van je make-up. Zo koop ik zelf alleen producten die gemakkelijk open gaan, waardoor ik energie bespaar en mij kan focussen op het aanbrengen van mijn make-up. Ga op onderzoek uit naar welke make-up producten jij het fijnst vindt en op welke manier het aanbrengen voor jou gemakkelijker gaat. Op platforms zoals Youtube en TikTok staan tutorials. Probeer veel verschillende producten uit en ontdek een make-up routine die bij jou en jouw mogelijkheden past. Met de juiste tools ben jij binnen no-time opgemaakt. En heb jij nog een goede make-up tip? Laat het ons vooral weten in de comments.

Meer informatie:
https://www.guidebeauty.com/
https://www.loreal.com/en/articles/science-and-technology/hapta-ces-2023-lancome-innovation/

Meer over inclusieve fashion & beauty lezen? Klik hier!

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Saturday, 23-Sep-23 10:34:44 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!