• Zoeken
  • Lost Password?

Margret op weg naar Parijs ’24: Rust in de chaos

We volgen paratriatleet Margret in haar voorbereidingen naar de Paralympische Spelen van 2024. Na de tegenvallende resultaten in Yokohama en Madrid zal ze nog strakker moeten plannen om aan zichzelf te werken. Rust is hierin een sleutelwoord, maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan.  

Ik heb nu twee belangrijke wedstrijden achter de rug: de wedstrijd in Yokohama op 13 mei waar ik 6e werd. En het Europees kampioenschap in Madrid op 3 juni, waar ik 5e werd. Geen geweldige start van mijn seizoen. Natuurlijk kan ik een hoop redenen opnoemen waarom het tegenzat. Maar aan wat geweest is, kan ik niks meer veranderen. Ik kan er wel van leren. En dat ga ik dan ook zeker doen. 

Accepteren en loslaten

Een aantal punten staan nu eenmaal vast: 1) Ik ben geen 18 meer en 2) mijn zenuwpijn is en blijft er. Dat moet ik dus loslaten en accepteren. Aan zaken, als trainingsschema’s, voeding, materiaalverbetering en rust tussen de trainingen, kan ik wel werken. Hier zal ik dus goed naar moeten kijken. En nog belangrijker, me er vooral aan moeten houden. 

Rust…

Hoe moeilijk het soms ook is, ik moet ‘s middags slapen! Als ik slaap, ervaar ik geen zenuwpijn. Mijn lichaam kan herstellen van de trainingen en ik kan dan ‘s avonds nog een training afwerken. Ook voeding, vitamines en mineralen dragen bij aan een betere trainingsweek. Ik moet dus goed voor mezelf zorgen. Natuurlijk deed ik dat al, maar ik weet ook dat als ik mijn concurrentie voor wil blijven, ik nog strakker moet plannen. Iets dat met mijn chaotische karakter echt lastig is. En overdag slapen blijft lastig met een gezin en zo veel andere interessante dingen en mensen in mijn leven.

Lezingen geven

Ik geef namelijk ook graag lezingen in het onderwijs en bij organisaties. Ik vertel daar, onder andere, dat wat er ook gebeurt, het leven misschien verandert, maar dat ik zelf in de hand hou op welke manier het verandert. En ik er dus altijd het beste van blijf maken. Als ik het kan, kan iedereen het. Iedereen kan, op welke manier dan ook, het beste uit het leven halen. Wat dat is, kan voor iedereen anders zijn. Voor mij is nu het hoogste doel het halen van de Paralympische spelen in Parijs.

Sponsoren vinden

De volgende stap in die richting is de wedstrijd van 8 juli in Montreal in Canada.
Doordat mijn uitslagen wat zijn tegengevallen en ik door wat dames ben ingehaald op de wereldranglijst zal ik nog meer wedstrijden aan mijn lijstje moeten toevoegen om genoeg punten binnen te halen. Dit betekent helaas ook dat ik nog meer tijd moet gaan steken in het zoeken van sponsoren. Tijd die ik juist wilde besteden aan rusten en herstel. Sponsoring zoeken is toch weer een grote tijdvreter erbij.

Het is dus nog belangrijker om alles goed te plannen en in kleine hapjes te blijven verdelen. Me niet gek laten maken en vertrouwen houden in mezelf, mijn coach en mijn gezin!

Samen kunnen we alles aan. Vertrouwen is mijn grootste kracht en heeft mij nog nooit in de steek gelaten.

Meer informatie:
Lees meer over Margret via haar website of volg haar op Instagram
Klik hier voor meer artikelen van Margret over haar weg naar de Paralympische Spelen in Parijs ‘24.

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Saturday, 23-Sep-23 11:27:48 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!