• Zoeken
 • Lost Password?

Starten met ondernemen met een beperking

Als je een beperking hebt, kan ondernemen een uitdaging lijken. Maar ondanks de obstakels zijn er steeds meer mensen met een beperking die hun eigen bedrijf starten. Zoals ik :). Ondernemen met een beperking kan een manier zijn om je eigen pad te creëren, je eigen uren te bepalen en je passie te volgen.

Er zijn echter nog steeds veel obstakels die mensen met een beperking kunnen tegenkomen bij het starten van een bedrijf. Van financiële beperkingen tot fysieke obstakels, het kan moeilijk zijn om de nodige middelen en ondersteuning te vinden. Toch zijn er veel organisaties en programma’s die specifiek gericht zijn op het ondersteunen van ondernemers met een beperking. En veel succesvolle ondernemers bewijzen dat het mogelijk is om je eigen bedrijf te starten en te laten groeien, ongeacht je beperking.

Als je overweegt om te gaan ondernemen met een beperking is het belangrijk om je goed te laten informeren over de beschikbare middelen en ondersteuning. Met de juiste mindset, middelen en ondersteuning kan ondernemen met een beperking een lonende ervaring zijn.

Wettelijke bepalingen

Als ondernemer met een beperking heb je dezelfde rechten en plichten als iedere andere ondernemer. Dit betekent dat je bijvoorbeeld belasting moet betalen en je aan de wet- en regelgeving moet houden. Daarnaast heb je recht op een aantal specifieke voorzieningen en subsidies die het voor jou als ondernemer met een beperking makkelijker maken.

Het is belangrijk om te weten dat de voorzieningen en subsidies per persoon en per situatie verschillen. Het is daarom verstandig om je goed te laten informeren over de mogelijkheden en voorwaarden. Je kunt hiervoor terecht bij het UWV of de belastingdienst.

Ondernemen met een beperking: uitdagingen en mogelijkheden

Als ondernemer met een beperking kan het starten van een eigen bedrijf uitdagend zijn, maar het biedt ook veel mogelijkheden. Als ondernemer met een beperking kunnen er verschillende barrières en obstakels zijn die je kunt tegenkomen, zoals:

 • Fysieke beperkingen: Fysieke beperkingen kunnen het moeilijk maken om bepaalde taken uit te voeren, zoals het verplaatsen van goederen of het werken met machines.
 • Financiële beperkingen: Het kan lastig zijn om financiering te vinden voor je bedrijf, vooral als je geen reguliere baan hebt of als je geen borg kunt stellen.
 • Sociale beperkingen: Als je een beperking hebt, kan het moeilijk zijn om netwerken op te bouwen en contacten te leggen met potentiële klanten en leveranciers.

Oplossingen en alternatieven

Gelukkig zijn er oplossingen en alternatieven beschikbaar om deze barrières en obstakels te overwinnen, zoals:

 • Aanpassingen aan de werkplek: Door de werkplek aan te passen aan jouw specifieke behoeften, kun je veel fysieke beperkingen overwinnen. Dit kan variëren van het aanpassen van de hoogte van de werktafel tot het installeren van speciale apparatuur.
 • KNAB heeft een overzicht gemaakt van welke financiële voorzieningen je gebruik kan maken als je een bedrijf start met een beperking.
 • Online netwerken: Online netwerken bieden een geweldige manier om contact te leggen met potentiële klanten en leveranciers. Dit kan variëren van het gebruik van sociale media tot het deelnemen aan online forums, zoals de Facebookgroep Ondernemen met een beperking of chronische ziekte. Ook deel ik (Fenna van Hou Het Luchtig) regelmatig berichten via Instagram waar je jezelf kunt voorstellen en anderen kunt ontmoeten.

Meer informatie van mij voor jou!

Ook met mijn website wil ik je graag verder helpen middels informatie en inspiratie. 

 • Artikelen: Lees hier de artikelen gericht op ondernemen.
 • Podcast: Ook heb ik een podcast Ziek Succesvol, daar vind je veel informatie en interviews met andere ondernemers die ook allemaal ondernemen met een beperking of chronische ziekte. Ook op YouTube te vinden!
 • Instagram: op mijn Instagram pagina Hou Het Luchtig deel ik wekelijks posts en stories waarin ik laat zien hoe je kunt ondernemen op jouw voorwaarden.
 • Ziek Snel Starten: Door het 3 maanden traject speciaal voor startende ondernemers met minder energie help ik je een onderneming neerzetten dat werkt voor jou en jouw grenzen. Lees hier meer informatie over Ziek Snel Start

Als ondernemer met een beperking zijn er uitdagingen en mogelijkheden. Door de obstakels te overwinnen en gebruik te maken van de beschikbare oplossingen en alternatieven, kun je een succesvol bedrijf opzetten en runnen. 

Ik geloof in jou! Ik wil je laten zien dat het kan én helemaal op een manier die bij jou past.  Hopelijk draag ik daar een mini stukje aan bij. 

Mocht je nu graag een keertje willen sparren, dan denk ik graag een keertje met jou mee over jouw bedrijf en de mogelijkheden. Stuur een berichtje via Instagram of mail naar info@houhetluchtig.nl en dan plannen we een online koffiedate. 

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Saturday, 23-Sep-23 10:53:37 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!