• Zoeken
  • Lost Password?
Keri Anderson/ Netflix

Kijken: Serie Painkiller op Netflix

De op waargebeurde feiten gebaseerde zesdelige serie Painkiller, vertelt het verhaal van hoe de familie Sackler de pijnstiller OxyContin op een agressieve manier in de markt zette en daar miljarden dollars mee heeft verdiend. 

Dr. Richard Sackler (Matthew Broderick) is directeur van het farmaceutische bedrijf Purdue Pharma en vooral een keiharde zakenman. Hij ziet hoe hij veel geld kan verdienen door een effectieve pijnstiller te ontwikkelen. Want wie wil nou niet pijnloos door het leven?

Hij belooft artsen dat ze de pijn van hun patiënten kunnen verlichten wanneer ze hen, het volgens hem onschuldige, middel OxyContin voorschrijven. Wat volgt is een grootschalige marketingactie voor dit ‘wondermiddel’. Hij laat achterwege dat OxyContin in feite heroïne in een pilletje en enorm verslavend is. Het resultaat: een enorme opiatencrisis in de VS met een golf van OxyContin-verslaafden en de daarbij komende problemen.

Naast Richard Sackler volgen we Edie Flowers (Uzo Aduba), een jurist bij het Openbaar Ministerie die de praktijken van Sackler en Purdue in de gaten krijgt en probeert hier een stokje voor te steken. Ook maken we kennis met Glen Kryger (Taylor Kitsch), een hardwerkende garagehouder met een jong gezin die door een ongelukkige val chronische rugklachten oploopt. Hij krijgt van zijn huisarts OxyContin voorgeschreven als andere middelen niet meer werken. Het medicijn krijgt een steeds grotere grip op zijn leven. Tot slot zien we hoe Rachel Schaeffer (West Duchovny) als artsenbezoeker te werk gaat. Ze is jong en mooi en wordt door Purdue gerekruteerd om artsen te overtuigen OxyContin voor te schrijven. Hoe meer pillen en hoe hoger de dosering, hoe hoger haar beloning. 

Aan het begin van iedere aflevering vertellen de echte familieleden van slachtoffers hun verhaal, wat de serie nog meer impact geeft. 

Painkiller is een aanrader, zeker voor degenen die Dope Sick (Disney Plus) niet gezien hebben.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!