• Zoeken
  • Lost Password?

De 3 belangrijkste lessen die ik heb geleerd als ondernemer

De afgelopen tijd heb ik meerdere artikelen geschreven over ondernemen met een rugzakje. Voor nu wordt dit mijn laatste artikel voor Thriving Magazine. Ik heb heel veel gedeeld en om het mooi af te sluiten deel ik vandaag de drie belangrijkste lessen die ik heb geleerd als ondernemer. 

1. Er is genoeg tijd, neem je tijd en geniet ook van je dag

Soms is je to do-lijst zo lang dat je hoofd al vol zit voordat je aan het werk gaat. En je al op een schopstoel zit voordat je überhaupt bent begonnen. Neem een stapje terug, er is genoeg tijd en zorg dat je ook de ruimte neemt om te genieten van je dag. Zoals juist wél die wandeling maken of de tijd nemen om op je gemak een kop koffie te drinken, ondanks dat je hoofd vol zit. Door dat juist wel te doen ben je veel productiever én blijft het ook een stuk leuker.

2. Leer je eigenwaarde los te zien van je werk

Ergens veel tijd en energie in steken, met alle liefde die je in je hebt omdat je het echt heel leuk vindt, kan al snel voelen alsof het iets van jou is. Waardoor je snel aan jezelf gaat twijfelen wanneer iets niet lukt of dingen meer tijd kosten. Ook als je feedback of kritiek krijgt, is het daardoor extra makkelijk om het persoonlijk op te vatten. Probeer hier persoonlijk en zakelijk echt te leren scheiden. Anders is de lol er snel van af en houd je het mentaal niet vol. 

3. Als iets anders gaat dan gepland, is dat ook goed

Vaak wordt het als fout gezien, wanneer zaken anders lopen dan je had gepland. Wanneer iets niet zo gaat als je had gewild, is het soms moeilijk om de draad weer op te pakken en weer de positieve kant te zien. Leer ervan en gebruik het in je voordeel om het de volgende keer anders te doen. Baal een dag en laat het daarna weer los. Zie het niet als iets waarin je faalt, maar als iets waarvan je leert. En ga daarna dan ook weer op zoek naar alles wat wél goed gaat, want dat vergeten we soms.

Wil je geholpen worden door iemand die weet hoe het is om chronisch ziek te zijn én ondernemer, waardoor jij adviezen krijgt waar je écht iets mee kan? Ga dan naar mijn website houhetluchtig.nl of volg mij op Instagram en dan zie ik je heel graag daar! 

Meer artikelen van Fenna over zelfstandig ondernemer zijn, lees je hier.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!