• Zoeken
  • Lost Password?
Diverse vrouwen dragen Panty Pushers

Sarah van Panty Pushers wil vrouwen met fysieke beperking laten ‘shinen’

Sarah Kingma is een vrouw met een missie: een webshop bouwen met aantrekkelijke medische hulpmiddelen voor modebewuste mensen met een beperking.  Om dit project te bekostigen, bracht ze Panty Pushers, sexy hold-up panty’s, op de markt. Ik sprak haar over haar motivatie en haar plannen voor de toekomst.   

Stamceltherapie 

Sarah Kingma woont in Emmen en is 37 jaar. Op haar 22e kreeg ze te horen dat ze Multiple Sclerose (MS) had en belandde ze in een rolstoel. Vandaag blaakt ze van gezondheid. Wat zorgde voor die ommezwaai? “Op mijn 32e werd ik heel erg ziek en ging ik steeds verder achteruit. Ik moest gebruik maken van een rolstoel, ik kreeg thuis hulp bij het wassen en kleden, enz. Mijn leven was compleet uitzichtloos op dat moment. Ik tekende zelfs een euthanasieverklaring, omdat het niet meer hoefde voor mij, als mijn levenskwaliteit verder zou blijven dalen. Toen ben ik op internet gaan zoeken naar mijn mogelijkheden en zo stuitte ik op stamceltherapie. Die behandeling was echter niet voorhanden in Nederland en daarom besloot ik om naar Moskou te gaan. De behandeling daar is goed verlopen en ik voel mij nu als het ware herboren.”

Panty Pushers 

Sarah was zo dankbaar dat ze haar leven terug had, dat ze iets wilde doen voor mensen met een beperking. “Ik vond altijd al dat de hulpmiddelen voor mensen met een beperking er niet aantrekkelijk uitzagen. Ze maken je allesbehalve zelfverzekerd en ik vind ze nogal suf en. Daar wilde ik verandering in brengen, maar daarvoor had ik geld nodig. Ik besloot panty’s te verkopen. Het is namelijk zo dat gewone panty’s allesbehalve comfortabel zijn als je in een rolstoel zit of bijvoorbeeld een stomazakje draagt. Ik wilde dat er hold-ups zouden komen die zowel comfortabel zitten als sexy zijn. En zo werden de Panty Pushers geboren.”

EasyToys

De Panty Pushers worden exclusief verkocht op het platform van EasyToys, Nederlands grootste erotische webshop. Hoe is ze met hen in contact gekomen? “Ik heb ze gewoon gebeld en gezegd: “Ik heb een goed verhaal en een grote noodzaak en ik denk dat jullie mij hierbij goed kunnen helpen.” We voelden meteen dat er een match was en zo is onze samenwerking van start gegaan.”  

Eigen webshop  

Met de opbrengst van Panty Pushers wil Sarah een eigen webshop met hippe medische hulpmiddelen starten. Hoe ver staat ze daarmee en wat zal er zoal te koop zijn? “Ik ben er druk mee bezig, maar hij is nog niet online. Ik vermoed dat we in september van start kunnen gaan. We zullen onder andere mooie rollators verkopen, aantrekkelijke wandelstokken, maar ook sweaters die je kan dragen als je een infuus moet krijgen. In de breedste zin van het woord: empowerende hulpmiddelen. Die worden nu al verkocht in Nederland en in België, maar ze zijn niet of amper vindbaar. Je moet hard zoeken om iets moois te vinden. Dat zoekwerk wil ik de klanten besparen door ze allemaal via één webshop aan te bieden. Voorlopig zal ik geen sekstoys verkopen, maar ik zal er wel een rubriek aan wijden. Een groepje vrouwen en mannen met een fysieke beperking gaat nu verschillende toys testen om te kijken of en hoe hen die helpen. Op termijn zullen daar waarschijnlijk wel seksspeeltjes uit voortkomen.”

Taboe doorbreken 

In Nederland rust er nog altijd een levensgroot taboe op mensen met een beperking en seksualiteit. Ook daar wil Sarah verandering in brengen. “Binnenkort ga ik met EasyToys een reeks filmpjes opnemen waarin we dat thema bespreken. In de eerste serie zullen we heel basaal ingaan op het thema: ‘Wat betekent het als je met een beperking te kampen hebt en wat doet dat met je seksualiteit? Voel je je nog vrouw? Voel je je nog aantrekkelijk? Hoe ga je om met een partner?’ In de tweede serie – die nu gepland staat – gaan we het hebben over de toys. Hoe kunnen seksspeeltjes ertoe bijdragen dat je meer plezier beleeft in je slaapkamer. De filmpjes zullen beschikbaar zijn op alle sociale media.” 

Eigen ervaringen delen

Ook Sarah worstelde in haar leven met seksualiteit. “Ik was 22,  in de bloei van mijn leven en opeens kreeg ik de diagnose MS. Dat heeft een enorme impact gehad op mijn vrouw-voelen en dus ook op het vlak van seksualiteit. Gelukkig had ik toen en nu nog steeds een partner en het is heel fijn dat ik met hem daar in volle vertrouwen kon over praten. Ik besef wel dat dat niet voor iedereen geldt. En ook wij hebben onze strubbelingen gehad. Voor ons was het ook niet altijd makkelijk. De ervaringen die ik zelf heb opgedaan, wil ik nu delen. Ik had toen heel graag gewild dat er meer aandacht voor dat thema zou zijn. Het is dus echt mijn missie om dat nu bespreekbaar te maken en daar mensen mee op weg te kunnen helpen.”

In de prijzen

In mei jongstleden kreeg Sarah Kingma de Nora Holtrust MSweb-prijs. Dat is een prijs die de redactie van MSweb uitreikt aan iemand die zich bijzonder verdienstelijk maakt voor mensen met MS. “Ik ben enorm trots op het feit dat ik die prijs heb gewonnen. Als ex-patiënte zoek ik actief de media op in de hoop om andere MS-patiënten te motiveren en een hart onder de riem te steken.”

Dankbaar 

Hoe ziet Sarah ten slotte de toekomst?  “Ik heb een tweede leven gekregen, daar ben ik enorm dankbaar voor en geniet dan ook ten volle van alles wat ik doe. Ik voel me zo sterk in mijn zijn nu dat ik denk: Ik wil graag helpen, het verschil maken voor mensen met een beperking en niets houdt me tegen.” 

Meer informatie:
panty-pushers.com/ 
Instagram Sarah Kingma: @saarki
Instagram Panty Pushers: @panty.pushers

Lees ook: Goop Podcast recap: Telt intimiteit als seks?

Foto: Bart Heemskerk


 

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Tuesday, 03-Oct-23 17:55:07 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!