• Zoeken
  • Lost Password?
speelgoedkoppeltje dat bijna zoent; leestips

Lezen: Drie boekentips voor de zomer

Nog op zoek naar een romantisch boek dat lekker wegleest? Wij delen drie tips die aan deze beschrijving voldoen. De afgelopen weken lazen we Schimmen, Liever Verliefd en De Laatste Liefdesbrief. Van die laatste keken we ook de film The Last Letter From Your Lover (Netflix), gebaseerd op dit romantische boek. Als je een liefhebber bent van ‘chicklits’, vallen deze drie boeken zeker in de smaak.

1. Schimmen – Dolly Alderton

De 32-jarige Nina is al een tijdje tevreden als single. Ze heeft een leuke baan als kookboekenschrijfster, een fijn appartement in Londen, en een uitgebreid sociaal leven. Via een datingapp ontmoet ze Max, een aantrekkelijke man met wie ze meteen een klik heeft. Maar na een paar weken laat hij plots niks meer van zich horen. Hij heeft haar ge’ghost’. Tegelijk blijkt Nina’s vader ziek, heeft ze bonje met de onderbuurman, zijn haar vrienden met kinderen vooral met zichzelf bezig en vindt de uitgeverij haar nieuwe boekidee maar niks. Schimmen is een moderne roman met een (voor ons) zeer herkenbaar verhaal vol zelfspot over online datingapps, swipen, (romatische) relaties, ouderschap, vriendschappen en familie. De roman leest vlot, doet wat denken aan een moderne Bridget Jones en is perfect als je ontspannende literatuur zoekt.

2. Liever Verliefd – Sophie Kinsella

Liever Verliefd klinkt als een romcom en leest ook als een romantische comedy, zoals we dat van Sophie Kinsella gewend zijn. De excentrieke en kleurige Ava boekt een schrijversretraite in Italië om de roman af te maken waar ze al tijden aan werkt. Op de retraite is iedereen anoniem. Zo ontmoet ze als ‘Aria’ de knappe ‘Dutch’ en beginnen ze een relatie zonder iets van elkaar te weten. Eenmaal terug in hun normale leven in Londen levert dit hilarische situaties op als ze als elkaars tegenpolen toch hun uiterste best doen samen een romantische relatie op te bouwen. Door de bijzondere personages, verrassende plotwendingen en voldoende grappige situaties wil je blijven lezen: lichte literatuur voor als je een pick-me-up nodig hebt en geen chocola in huis
hebt.

3. De laatste liefdesbrief – Jojo Moyes

Journalist Ellie stuit in het archief van de krant waar ze werkt op een liefdesbrief uit 1960. Getriggerd door haar eigen rampzalige liefdesleven, kan ze de brief niet loslaten. Benieuwd naar de afloop van deze verboden romance gaat ze op zoek naar de afzender en de vrouw aan wie de brief gericht is. Dat brengt je naar de Franse Riviera van de jaren 60, waar Jennifer een mooie zomer met ‘Boot’ beleeft. Echter, door een tragisch ongeluk herinnert ze zich hier niets meer van. Vanaf het begin pakt dit verhaal je en ben je net als Ellie benieuwd naar het verhaal achter de brief. Het boek is verfilmd en sinds vorige maand op Netflix te zien. Ook als film is het een fijne wegkijker. Mocht je zowel de film willen zien als het boek willen lezen, doe dat dan ook in die volgorde. Het boek heeft enkele andere wendingen en is uitgebreider, waardoor het zeker de moeite waard is om het na de film ook nog te lezen. 

Meer leestips? Klik dan hier.

Foto door Mohit Suthar via Pexels

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Wednesday, 27-Sep-23 02:30:15 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!