• Zoeken
  • Lost Password?

De Theefabriek: Theewalhalla in een voormalige kerk

Ben je een theeliefhebber? En woon je in de buurt van Groningen? Dan is deze plek echt een bezoekje waard. Een half uur ten noorden van de stad Groningen bevindt zich De Theefabriek: een van mijn favoriete adresjes om even de stad uit te gaan. In een voormalige kerk in het dorpje Houwerzijl is een theeschenkerij gevestigd waar je thee (of iets anders) kunt drinken met zoetigheid of een hartige snack. Ook kun je er lunchen of reserveren voor een uitgebreide high tea of theebuffet. Met allergieën en bijzondere eetwensen (zoals plantaardig eten) is op de kaart voldoende rekening gehouden. 

Heerlijk terras

Het café heeft buiten een aantrekkelijk en royaal terras met veel parasols. Het terras is verspreid over de gezellige planten- en vijvertuin rondom de kerk. In het theewinkeltje vind je naast zo’n 350 verschillende soorten thee ook allerlei theebenodigdheden. Deze kun je ook online bestellen.  Als je een theeliefhebber bent, is het moeilijk is om er met lege handen weg te gaan. Achter de theeschenkerij is een klein theemuseum waar de complete geschiedenis van thee wordt verteld door middel van film, beeld en tekst.

Toegankelijkheid

Hoewel De Theefabriek niet specifiek rekening heeft gehouden met toegankelijkheid – het oude kerkgebouw is behouden – is het voldoende toegankelijk voor mensen die problemen ervaren met lopen. Voor rolstoelers zijn de extra klapdeuren in de entree een drempel die met hulp van het personeel opgelost kan worden. En hoewel de wc-ruimte goed toegankelijk is met de rolstoel, kun je niet met de rolstoel in de wc’s zelf. Ook ontbreken er beugels of een steun. Dat is een minpunt. Het cafégedeelte op de begane grond is goed toegankelijk.  De tafels op de hogere verdieping niet. De winkel kan ook drempelloos in de rolstoel worden bezocht vanuit de theeschenkerij (van buiten zijn er twee treden) en dat geldt ook voor het museum. Een klein gedeelte van het museum bevindt zich een verdieping hoger en is, tenzij je een trap op kunt lopen, niet toegankelijk. 

Info: https://www.theefabriek.nl/
Adres: Hoofdstraat 15-25, 9973 PD Houwerzijl 

Lees hier meer artikelen over Eten & Drinken.

Foto: Julius David via Unsplash

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Wednesday, 27-Sep-23 02:28:52 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!