• Zoeken
  • Lost Password?

Christels eerste date: IJsvlekken en een bos rozen

Over online datingapps doen genoeg verhalen de ronde: veel horrorstories of vermakelijke verhalen die niet meteen tot succes leiden. Gelukkig kan het ook anders. Christel is wel een van die succesverhalen. Met Thriving Magazine deelt ze hoe het is om te daten als je chronisch ziek bent of een mobiliteitsbeperking hebt. Dit keer vertelt ze over haar eerste date. Wat hieraan voorafging, lees je hier.

Christel (24) is contentspecialist en deeltijdstudent communicatie. Vanaf haar 17e zit ze vanwege een chronische aandoening in een rolstoel en sinds 2017 zet ze zich, onder andere op haar platform Christel Power on Wheels, in voor meer toegankelijkheid en diversiteit. Door haar eigen ervaringen te delen hoopt ze dat mensen inzien welke power ze in zich hebben en zich durven te laten zien. Dit jaar heeft ze haar huidige vriend leren kennen via een online datingapp. 

Liefst buiten afspreken

“In maart ben ik begonnen met Tinder. Mijn huidige partner was een van mijn eerste matches. Maar ik achtte de kans dat hij meteen de juiste was wel heel klein. Ik ben toen verder gaan kijken, maar bleef wel met hem in contact. Soms hadden we een periode wat minder contact, maar de interesse bleef. Eind mei hebben we elkaar voor het eerst ontmoet.” Dat het een tijdje duurde, had ook te maken met de beperkte mogelijkheden door corona. “We hadden op een neutrale plek afgesproken. Maar ik wilde ook graag buiten afspreken; een ijsje halen of een terrasje pakken.” Buiten afspreken, was belangrijk voor Christel. Niet alleen vanwege de neutrale plek of door COVID. “Ik vind het belangrijk dat iemand ervaart hoe het is om naast een rolstoel te lopen, want ik heb ook meegemaakt dat mensen dat heel ongemakkelijk vonden. Als je in een restaurant afspreekt en je zit al, heb je heel anders contact dan wanneer je naast elkaar loopt.”

Onzekerheden 

Een eerste date is voor iedereen spannend. Bij Christel speelden de oordelen die anderen over haar hadden ook mee. “De oordelen die ik zo vaak hoor, zaten wel een beetje in mijn achterhoofd. Zou de rolstoel inderdaad een probleem zijn? Ik was ook onzeker om onhandig te zijn. Dat was ik uiteindelijk ook, haha. Of wat doe ik als mijn energie ineens instort? Ik wil niet naar huis als het leuk is. Maar deze dilemma’s horen niet alleen bij een eerste date en heb je ook wanneer je met vrienden afspreekt of een borrel van je werk hebt.”

Onhandig?

De eerste date verliep niet helemaal zoals gepland, maar was toch een succes. “Sowieso was ik super onhandig. Ik ging ijs halen en zette het bakje met ijs tussen mijn benen, want ik had mijn handen nodig om te rollen. Maar ik was natuurlijk hartstikke nerveus dus mijn benen waren een beetje trillerig. Gevolg; ik kneep net te hard in het bakje en morste allemaal ijs op mijn broek, want ik wilde per se dat bakje zelf mee naar buiten nemen. Dus het eerste dat ik deed, was mijn broek schoon maken. Achteraf had ik gewoon moeten vragen of hij dat bakje wilde pakken, maar ik wilde niet meteen hulp vragen. Gelukkig ging hij er goed mee om. Hij vond het heel erg grappig.” 

Eerste indruk

De eerste indruk die Christel van haar date had, was meteen goed. “Ik kreeg een rustig gevoel toen ik hem ontmoette. Ik was van tevoren heel erg gestrest. Sowieso ben ik best wel een stresskip. Hij was heel geïnteresseerd. We hadden vanaf het begin die bepaalde klik.” Het vragen naar een vervolgdate heeft ze op de First Dates (BNN/VARA, red.) manier aangepakt. Op het eind heb ik gevraagd: zullen we nog een keer? Ik had erg die behoefte om dat te weten. Juist omdat ik zo’n stresskip ben. Maar ook omdat ik het altijd lastig vind in te schatten hoe het gegaan is. Dus ik heb het gewoon gevraagd. En toen hij nog een keer wilde afspreken, dacht ik dit zou wel wat kunnen worden.” 

Duidelijkheid vragen

Christel geeft duidelijkheid vragen ook als tip mee. “Als je onzeker bent en weinig energie hebt, kun je misschien wat moeite hebben met het hele plaatje zien. Wanneer ik een leuke middag of avond heb gehad en ik heel moe ben, dan vind ik het fijn om een soort conclusie van de dag te hebben. Het helpt mij om duidelijkheid te vragen als ik daar behoefte aan heb.” Een andere tip: vooraf bedenken wat je echt wilt weten. “Als ik dat van tevoren bedenk, dan ga ik niet op dat moment stressen of ik het wel of niet ga vragen. Om vervolgens later spijt hebben dat ik het niet gevraagd heb. Ik heb in mijn revalidatietraject meegekregen om dat soort dingen wel een beetje uit te stippelen. Ook zodat als ik dan moe ben het niet vergeet.” 

Praktische zaken bespreken

Zo had ze ook bedacht dat wanneer ze echt moe zou zijn, ze dat zou aangeven. Maar ook nadenken over het vervoer hoort hierbij. “Het helpt als je hier iets over afspreekt. Het is wel eens voorgekomen dat ik te laat was, door de taxi bijvoorbeeld. Ik had voor deze date van tevoren de praktische dingen al een beetje doorgenomen. Daarom spraken we bij mij in de buurt af, zodat als ik dan weinig energie zou hebben, ik makkelijk naar huis zou kunnen.” Wat niet heel handig, maar wel heel lief was, waren de rozen die Christels date voor haar mee had genomen. “Hoe neem je een bos rozen mee? Dat was wel een ding. We zaten er de hele date mee. Vanwege de dorens kon ik ze ook niet tussen mijn benen plaatsen. Achteraf zou ik vooraf aangeven dat cadeautjes heel attent, maar dus niet zo praktisch zijn. Die duidelijkheid zorgt bij beide partijen voor het voorkomen van ongemakkelijke momenten.”

Gelukkig heeft het uiteindelijk goed uitgepakt en is het ondanks een paar onhandige momenten nog steeds aan.  

Wil jij jouw datingperikelen: succesverhalen, horrorstories of vermakelijke momenten met ons delen. Stuur ons dan een berichtje via info@thrivingmagazine.nl


Meer over Christel:
Christel vind je op Instagram en op haar blog.

Meer artikelen over relaties lees je hier.

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Wednesday, 27-Sep-23 00:49:28 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!