• Zoeken
  • Lost Password?
Fenna van Kerckhoven

Wat zijn de voordelen van ondernemen met een beperking?

Als ik voor elke keer dat iemand vraagt wat de voordelen zijn van ondernemen met een beperking, een euro zou krijgen hoefde ik niet meer te ondernemen. In dit artikel leg ik uit welke voordelen ik ervaar.

Voordelen van ondernemen met een beperking

Wanneer je een chronische ziekte, een beperking, mentale of lichamelijk grenzen hebt, dan zijn er ook voordelen waar je wellicht niet meteen bij stilstaat. Ik schrijf dit artikel graag omdat ik wil laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn! Juist wanneer je lichaam niet altijd even goed meewerkt. 

Ook ik heb te vaak te horen gekregen “zou je dat wel doen, ondernemen?” Iedereen, van docenten tot vrienden/vriendinnen en vage kennissen, waarschuwde me… moet je dat wel doen? Dat ondernemen? Is het niet fijner als je gewoon een vast inkomen hebt? Wat als je voor lange tijd ziek wordt? Iedereen waarschuwde me. Behalve mensen die echt dicht bij mij staan, zij wisten het. Fenna kan dit. Ik wist het, ik kan dit.

Dus dit artikel is voor jou, om te laten zien welke voordelen ondernemen met een beperking heeft!

Welke voordelen ervaar ik?

Niet afhankelijk zijn van mijn lichaam. Niet ondanks, maar dankzij mijn beperkingen ben ik gaan kijken hoe ik mijn business zo kan inrichten dat ik niet afhankelijk ben van mijn lichaam. Zodat wanneer ik uren niet kan werken, ik ziek word of mijn lichaam even niet meewerkt, er toch geld binnenkomt. ‘Normale’ ondernemers geeft het de vrijheid om bijvoorbeeld te reizen. En mij geeft het de vrijheid om niet fulltime te werken. Dit pak ik op verschillende manieren aan, ik werk bijvoorbeeld met meerdere verdienmodellen. Goed idee voor een volgend artikel om hier meer over te delen!

Doe wat jij leuk vindt! Natuurlijk moet je doen wat jij leuk vindt, ook als je in loondienst werkt. Grootste voordeel hiervan is dat werken minder als werken aanvoelt! Dat is natuurlijk de basis van je onderneming. Als je werk doet waar jouw hart sneller van gaat kloppen, waardoor je met liefde en plezier je laptop opent en je bed uitstapt, dan heb je het goed voor elkaar. Kijk eens naar waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Kun je daarmee anderen helpen? Juist de dingen die voor ons zo vanzelfsprekend lijken, zijn voor een ander lastig uit te voeren. Hoogstwaarschijnlijk kun jij dus anderen helpen met wat jij leuk vindt om te doen.

Stap voor stap! Ook met minder uren kun je ondernemen. Je hoeft niet fulltime te werken. Al werk jij twee uur per dag, ook dan kun je ondernemen. Je bouwt stap voor stap je onderneming op. Het voordeel hiervan is dat je geen overhaaste beslissingen neemt of over je grenzen heen gaat. Je doet precies wat jij kan en dat is voldoende! Wellicht gaat het soms iets te langzaam, maar geloof mij, wanneer jij elke dag twee uur productief aan je bedrijf werkt, kun je veel bereiken! Probeer het stap voor stap te doen. Het hoeft niet meteen perfect te zijn. Ik zeg altijd, als je wilt ondernemen, hoef je maar één ding te hebben om te starten en dat is één klant. Je hoeft geen website, social media-kanalen of e-mailhandtekening te hebben. Je bent ondernemer wanneer je één iemand helpt met wat jij te bieden hebt.

Ik heb bewust gekozen om te ondernemen, omdat ik zo het beste naar mijn lichaam kan luisteren. Hierin vind ik de balans, die ik tijdens mijn studie miste, omdat ik mee moest met de rest.  Dat kon ik vaak niet waardoor ik steeds uit balans raakte. Door te ondernemen, te kijken wat voor mij werkt én wat voor mijn lichaam werkt, kan ik werken, een sociaal leven leiden én heb ik tijd voor mezelf. Omdat ik precies doe wat ik wil en wat mijn lichaam aankan. 

Meer informatie:
Fenna’s blog en Instagram
Lees ons interview met Fenna hier.

Foto: Fenna van Kerckhoven door Remco Lette

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Wednesday, 27-Sep-23 01:29:02 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!