• Zoeken
  • Lost Password?

I Acces Life-app; wat is er toegankelijk in jouw omgeving?

Chloé is naast gastredacteur voor Thriving Magazine ook werkzaam voor het Instagram-platform OpenBook. Hiervoor interviewt ze in wekelijkse live-sessies mensen met een chronische aandoening of fysieke beperking. Voor ons magazine schrijft ze over deze bijzondere online ontmoetingen, die je overigens ook helemaal terug kunt kijken. Zo mocht ze de Amerikaanse (Atlanta, Georgia) Brandon Winfield, de eigenaar van de toegankelijkheidsapp I Access Life, interviewen.

Op zoek naar toegankelijke plekjes

I Acces Life, vertaald, ik heb toegang tot het leven, een prachtige naam voor een mooi bedrijf. De app beoordeelt de toegankelijkheid van verschillende locaties. Brandon was veertien jaar toen hij door een motorcrossongeluk vanaf zijn borst verlamd raakte. Hij had daarvoor al vaker door verschillende ongelukjes in de rolstoel gezeten, maar dat was altijd maar van korte duur. En gaf hij aan: Omdat je wist dat er een eind aan kwam, vond je het nog leuk. Hij was altijd de gekke die wheelies maakte. Maar toen hij permanent in de stoel kwam te zitten, was het toch wel wat anders. Hij merkte dat je in een rolstoel niet overal zo makkelijk binnenkomt en dat je dus niet zomaar overal gezellig met je familie en vrienden naartoe kunt gaan. Hij moest altijd van tevoren bellen en uitzoeken of een plek waar hij naartoe wilde voor hem toegankelijk was. 

Aantrekkelijke app

Daar wilde hij verandering in brengen en hij besloot een toegankelijkheidsapp te creëren, die niet alleen de toegankelijkheid van horecagelegenheden beoordeelt, maar ook die van bijvoorbeeld supermarkten. De app moest niet alleen makkelijk in gebruik zijn, maar er ook aantrekkelijk uitzien, zodat gebruikers steeds opnieuw van de app gebruik wilden maken. Belangrijk onderdeel om de app succesvol te maken, is ook de inbreng van gebruikers die nieuwe locaties aan de app kunnen toevoegen en deze een score kunnen geven. In 2019 is de app gelanceerd. Helaas ging door de komst van corona de verdere ontwikkeling niet zo snel als hij zou willen, maar Brandon hoopt dat er internationaal steeds meer locaties worden toegevoegd.  

Ook in Nederland te gebruiken

Ik heb de app gedownload en tot mijn verbazing werkt deze ook in mijn omgeving. Ik kon binnen een straal van veertig kilometer de locaties zien die voor mij toegankelijk waren. Wat ik fijn vind aan de app is dat je meerdere hulpmiddelen die je dagelijks gebruikt kunt aanklikken. Dus als je verschillende hulpmiddelen gebruikt, worden die bij het zoeken allemaal meegenomen. Dit vond ik een pluspunt, want in de meeste apps kun je maar een optie kiezen. De app is zoals Brandon aangaf inderdaad makkelijk in gebruik en heeft duidelijke afbeeldingen. Het is mooi en overzichtelijk.

Iedereen mag informatie toevoegen dus, hup, beoordeel erop los en help met ‘I Acces Life’ de wereld toegankelijker te maken. De app is te downloaden in de Apple App store en Google Play store.

Meer informatie:
Het hele interview met Brandon Winfield, kijk je hier terug.
Lees ook Chloé’s verslag over haar reis naar Portugal met de opvouwbare Atto scootmobiel.

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Wednesday, 27-Sep-23 01:46:24 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!