• Zoeken
  • Lost Password?

Welk verdienmodel past bij jou?

Veel mensen met een chronische ziekte gaan ondernemen om zelf hun uren in te delen, geen tot weinig verantwoording af te leggen en te luisteren naar hun lichaam in plaats van een baas. Maar vaak doen ze het niet omdat het ze meer geld kan opleveren dan in loondienst. Echter, je kan wel zeker geld verdienen en (parttime) ondernemen met een chronische ziekte. Kies het juiste verdienmodel!

Verdienmodel is niet harder, maar slimmer werken

Ik werd geïnterviewd door dit platform en de omschrijving van mij was “Fenna blogt, coacht en leidt een succesvolle onderneming. Vanwege haar chronische ziekte(s) doet ze dit parttime, maar wel met een fulltime salaris. Door niet méér, maar wel slimmer te werken.” 

Ga niet harder, maar slimmer werken! Binnen drie maanden fulltime ondernemen (toen ik klaar was met studeren) haalde ik mijn eerste omzet van €4.000,-. Ik onderneem al ruim drie jaar (tijdens studie), dus dit is niet van de een op de andere dag gekomen. Maar door de juiste keuzes, verdienmodellen en kijken wat voor mij werkt, kan het wel. We zijn ook alweer een jaar verder sinds mijn eerste €4.000 en mijn bedrijven blijven groeien. Door niet meer uren te werken, maar slimmer te werken.

Wat is een verdienmodel?

Volgens de KvK: “Kortom: waaraan verdien jij je geld nu écht en is dit een toekomstbestendig verdienmodel? Waar zit de winst? Met een slim businessmodel kun je meer winst maken en bij de tijd blijven. Er bestaan meer dan 50 verdienmodellen!”

Online verdienmodel

Ik werk online, ik heb serieus alleen wifi nodig en ik kan werken. Dit heet locatie-onafhankelijk werken. Ik heb mijn bedrijven dus zo ingericht dat ik alles via mijn laptop kan doen, dus alles online. Dat geeft mij de vrijheid om bijvoorbeeld op vakantie te werken, vanuit bed, bank, kantoor en ik heb zelfs een keer in wachtkamer van het ziekenhuis gewerkt. Overal dus.

Om dit te kunnen bewerkstelligen, heb ik hier een verdienmodel aangehangen. Meerdere zelfs. Ik heb namelijk twee bedrijven, Hou Het Luchtig én Studio Luchtig. Beide bedrijven hebben hun eigen verdienmodellen:

  • Passief: 

Passief inkomen betekent dat je iets neerzet dat je helemaal automatiseert en waar je dus eigenlijk (op de marketing na) niet meer naar om hoeft te kijken. Dit zijn voor mij e-books voor Hou Het Luchtig én Studio Luchtig en cursussen voor Hou Het Luchtig. 

  • Klanten voor Studio Luchtig

Ik heb verschillende diensten die ik aanbied namens Studio Luchtig, een online communicatiebureau waar we klanten helpen met vergroten van online zichtbaarheid en content creatie. De diensten die ik aanbied, kunnen voor lange termijn zijn of eenmalig. Zo creëer ik een redelijk stabiel inkomen door lange termijn opdrachten én kan ik eenmalige opdrachten aan als er iets tofs voorbijkomt!

  • Coachingtraject met Hou Het Luchtig

Ook heb ik een 1:1 coachingstraject ontwikkeld, gericht op ondernemers met fysieke grenzen. Het traject is zo ingericht dat jij als ondernemer je bedrijf zo kan neerzetten dat je niet meer afhankelijk bent van je lichaam of van het openen van je laptop om geld te verdienen. Door niet harder, maar slimmer te werken! Daar help ik je bij door vier maanden jouw coach te zijn, middels een kick-off, zes sessies en je mag altijd al je vragen stellen! Lees hier meer over mijn 1:1 coachingstraject!

  • Uitbesteden

Niet iedereen vindt dit een verdienmodel, maar ik wel. Want ik werk maar 20 uur per week en op een gegeven moment zitten mijn uren vol. Wanneer er een nieuwe opdracht voorbijkomt, heb ik dus twee keuzes: ik ga delegeren of ik zeg nee. Ik koos ervoor om al binnen drie maanden samen te werken met freelancers. Deze freelancers betaal ik en ik krijg betaald door de opdrachtgever en hier houd ik dan een klein percentage aan over.

Dus, kijk eens goed naar wat er allemaal mogelijk is door niet harder, maar slimmer te werken! Binnen je uren en jouw fysieke grenzen. 

Meer informatie:
Fenna’s blog en Instagram

Foto: Fenna van Kerckhoven door Remco Lette


Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Wednesday, 27-Sep-23 00:52:51 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!