• Zoeken
  • Lost Password?

Let’s get personal: Reisdromen

Mijn fijnste dromen gaan over dat ik ergens in de toekomst weer zo fit ben dat ik kan reizen zoveel als ik wil en waarheen ik maar wil. Als ik realistisch naar mijn huidige fysieke toestand kijk, dan durf ik amper te reizen. Ik moet op zoveel dingen letten om een enigszins goede nachtrust te hebben. Daarnaast is mijn fysieke situatie is zo onbetrouwbaar dat de kans groot is dat een vakantie op een mislukking uitloopt. Zoals dat de laatste tien jaar regelmatig het geval was.

Toch word ik blij van reisdromen. Het geeft me hoop. De toekomst ligt nooit vast en in alle jaren dat ik leef, heb ik vooral een ding geleerd: het leven overkomt je. Dingen lopen, hoe goed je ze ook plant, vaak anders dan je had verwacht. En vaak is dat niet eens slecht, alleen iets waar we ons op aan moeten passen. 

In je droom kan alles en dat maakt het leven wat lichter

Als ik fantaseer over reizen door Europa met trein en auto, wandelend in de bergen, of mijn koffers pak voor Japan of Costa Rica, dan is het op dat moment niet relevant hoe realistisch het is. Ik hoef nu niet te boeken. Er is geen vast moment in de toekomst aan gekoppeld. In je droom kan alles en dat maakt het leven wat lichter. ‘Een dagdroom is een speeltuin,’ las ik in een themanummer van Happinez over dromen. ‘Je kunt even uit de grijze werkelijkheid stappen en de lege gaten in je leven dichten.’

En waarmaken van dromen is niet altijd nodig. Een fantasie heeft soms genoeg aan zichzelf. Ik denk dat mijn leven een stuk minder waardevol is als ik mezelf alle dingen die momenteel niet realistisch zijn, ook niet gun in mijn dromen. Die fantasie van een terras in een Roemeens dorpje, met de auto rijden over een smal bergweggetje met een enorme afgrond ernaast, peddelend in een bootje op een azuurblauw meer. Ze geven met name mijn winterse dagen wat meer sjeu. En een levenslust die ik inzet om door te gaan met de behandelingen, door te gaan met het opnieuw opbouwen van mijn conditie na een opvlamming. Want wie weet wat er aan het einde van het pad op mij ligt te wachten?

Lees hier meer ‘Let’s get personal’

Foto: Andre Benz via Unsplash

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Saturday, 23-Sep-23 10:56:49 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!