• Zoeken
  • Lost Password?

Drie zomer leestips

Ben jij een van de pechvogels van wie de vakantie deze zomer door de drukte op Schiphol niet door kan gaan, dan beland je met de leestips De 7 echtgenoten van Evelyn Hugo , Het feest van de eeuw (beide van Taylor Jenkins Reid) en Daar waar de rivierkreeften zingen (Delia Owens) toch nog even in een heel andere wereld. 

1. De 7 echtgenoten van Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

Evelyn Hugo is een Hollywoodicoon die de jonge journaliste Monique vraagt om haar levensverhaal op te schrijven. Ze vertelt haar hoe ze dé Evelyn Hugo is geworden, wat ze heeft gedaan om de roem en het geld te vergaren en welke rol de mannen in haar leven hierbij hebben gespeeld. Haar leven is niet makkelijk en ze heeft veel compromissen moeten sluiten en soms een hoge prijs moeten betalen om te komen waar ze is, maar is dat het allemaal waard geweest? 

Het boek geeft een leuke inkijk in de showbizzwereld van de jaren zestig, zeventig en tachtig, maar gaat vooral over de offers voor ware liefde. 

Wat begint als een ‘leuk boek’ eindigt in een intrigerend verhaal dat je niet kan wegleggen. Jenkins Reid weet de spanning tot aan het eind goed op te bouwen. 

2. Het feest van de eeuw – Taylor Jenkins Reid

Na De 7 echtgenoten van Evelyn Hugo kun je meteen verder in Het feest van de eeuw. Het is niet direct een vervolg, maar hoort wel bij de California Dream-serie van Reid. In dit boek hebben de vier kinderen van de beroemde Mick Riva (een van de zeven echtgenoten) te maken met de gevolgen van het gedrag van hun ouders. Ze bereiden zich voor op hun jaarlijkse beruchte Hollywoodfeest. In de aanloop naar het feest komen we meer te weten over hun onderlinge verhoudingen en gecompliceerde liefdeslevens (wat doe je als je verliefd wordt op de ex van je broer?). En hoe het is om een telg van een beroemde rockster te zijn. Het speelt zich af aan de kust van Malibu (VS), dus zeer geschikt voor op het strand.

3. Daar waar de rivierkreeften zingen – Delia Owens

Kya is met haar broers en zussen opgegroeid in een moeras in North Carolina. Haar broers, zussen en moeder hebben het gezin, dankzij het opvliegende karakter en de losse handjes van haar vader, verlaten toen zij nog erg jong was. En ook haar vader is op een dag spoorloos verdwenen. Kya leert in haar eentje overleven en vindt vrienden in de schepsels van het moeras. Voor de rest van haar dorp is ze een buitenstaander. Ze raakt bevriend met twee jonge mannen uit het dorp. Als een van hen dood in het moeras wordt aangetroffen, moet ze haar best doen om haar onschuld te bewijzen.

Daar waar de rivierkreeften zingen is een ontroerend verhaal. Je voelt mee met Kya en hoopt dat ze toch een keer in het leven het geluk vindt en dat het recht zal zegevieren. Het leven van mens en dier in het moeras wordt mooi weergegeven. De gang naar de rechtbank is zo goed opgebouwd dat je je best moet doen om niet alvast door te bladeren naar de afloop.  

Liever kijken dan lezen?

Zowel De 7 echtgenoten van Evelyn Hugo en Daar waar de rivierkreeften zingen worden verfilmd. Daar waar de rivierkreeften zingen (Where the crawdads sing) is in juli dit jaar uitgekomen en De 7 echtgenoten van Evelyn Hugo is nog in ontwikkeling, dus daar moet je nog even geduld voor hebben.

Meer zomer leestips? Klik hier!

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Wednesday, 27-Sep-23 00:51:11 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!