• Zoeken
  • Lost Password?

Angela reset chronische pijn met de mindbody connectie 

Steeds vaker wordt bij lichamelijke klachten de connectie tussen lichaam en geest gelegd. Angela Tawaäng raakte toen ze overspannen was gefascineerd door deze persoonlijke gebruiksaanwijzing van het lichaam. Omdat ze mensen wilde helpen met het verbeteren van hun persoonlijke welzijn, schoolde ze zich om tot mindbody coach. Ik sprak haar over haar leven en haar bedrijf De Resetplek.

Angela liet zich omscholen tot masseur, stresscounselor, psychosomatisch trainer en uiteindelijk mindbody coach nadat ze in 2015 overspannen was geraakt. Ze gooide het roer compleet om, zowel zakelijk als privé: “Mijn lichaam gaf aan dat er iets niet meer in lijn was met wie ik wilde zijn en wat ik wilde doen. Ik voelde me onbegrepen, onzeker en machteloos. Mijn verdriet en frustratie gaven aan dat er iets moest veranderen, maar ik wist toen nog niet wat.” Er volgden ingrijpende keuzes. Ze nam ontslag bij haar vaste baan en ook haar langdurige relatie hield geen stand. De zoektocht bracht haar naar haar wens om impact te maken in het leven van andere mensen. Ze wilde helpen bij het verbeteren van hun welzijn. “Ik wilde ze laten ontspannen en ze coachen om een gelukkig leven zonder klachten te hebben.”

De mindbody connectie

Nadat ze zich omschoolde tot masseur gespecialiseerd in klachtgerichte massages, zag ze een terugkerend patroon bij haar klanten. Zodoende verdiepte ze zich in de mindbody connectie: “Ik vond mezelf altijd te nuchter hiervoor, maar omdat ik me ervoor openstelde ontdekte ik de meest fascinerende dingen over het lichaam en de geest, over ons als mens. Ik zie het nog steeds als een verborgen schat, een persoonlijke gebruiksaanwijzing, die we gek genoeg niet meekrijgen als we worden geboren. Zo leerde ik dat terugkerende pijnklachten een andere oorzaak kunnen hebben dan een medische of slechts fysieke aandoening. Alle puzzelstukjes vielen voor mij samen en ik wist het zeker: ik moet deze kennis overbrengen op mensen die worstelen met langdurige pijnklachten.” 

Het programma als reset voor het lichaam

Na haar specialisatie, richtte ze zich met haar bedrijf De Resetplek op ondernemers met langdurige pijnklachten. “Ik besloot mij op deze snelgroeiende doelgroep ondernemers te richten, zodat ik deze mensen passende begeleiding en tips kan geven. Het is mijn missie om zoveel mogelijk ondernemers met langdurige klachten te verlossen van hun pijn, zodat ze met plezier en passie kunnen ondernemen. Tijdens het ‘12 weken programma’ laat ik ze kennismaken met de mindbody connectie: hoe werkt de geest en het brein in relatie tot je lichaam en wat zijn de gevolgen van een ongebalanceerd zenuwstelsel. Met mijn programma help ik ze om dichterbij zichzelf te komen, hun diepe verlangens naar boven te halen en in hun eigen kracht te komen staan. Het doel is daarmee lichaam en geest weer in balans te brengen en pijnklachten te bestrijden.” 

Vergroot je mindbody connectie

“Iedereen kan te maken krijgen met pijnklachten, een druk bestaan en het gevoel hebben niet meer in balans te zijn. Daarom zijn op dit moment ook niet-ondernemers welkom om bij De Resetplek aan te kloppen om het ‘12 weken programma’ te volgen. Dit programma kan echter wel inhoudelijk elementen bevatten die te maken hebben met ondernemerschap, maar zijn verder toepasbaar op iedereen. Angela is volop bezig met het doorontwikkelen van haar bedrijf, waarbij de workshops of masterclasses die ze biedt interessant kunnen zijn om aan deel te nemen. Alles is erop gericht om de mindbody connectie te vergoten en hoe je door onbewust ingesleten patronen te veranderen van je klachten af komt.”

Pijn in tijden van spanning

“Pas onlangs besefte ik dat ik sinds mijn tienerjaren vaak behoefte had aan massages. Ik had altijd last van spanningen in mijn rug en nek. Heerlijk vond ik het als de boel weer even tot rust kwam. Toen ik eind 2018 een klein auto-ongeluk had, speelde die nekpijn weer op. Ik herkende de opkomende pijn in tijden van spanning en begon het als raadgever te zien. De nekpijn was er vaak, maar niet altijd. Ik dacht dat het erbij hoorde. Zo had iedereen vast wel iets dat hij in het lichaam voelde. Totdat ik als coach tijdens een masterclass van Pijn Reset therapeut Tim van Orsouw leerde dat het niet de standaard was om altijd nekpijn te hebben of dat ik mijn nek niet goed kon draaien. Met die informatie ging ik aan de slag en ik volgde bij hem een mindbody training om ook andere mensen van hun pijn af te kunnen helpen.“

Uit je gevoelens en emoties

“Het hebben van chronische pijnklachten kan veel onzekerheid met zich meebrengen”, vertelt Angela. Daarom adviseert ze om iemand op te zoeken die begrip heeft voor jouw situatie en, zonder oordeel, jouw gevoelens wil aanhoren. “Ook je gevoelens uiten door ze op te schrijven, kan helpen. Stop in ieder geval met het onderdrukken van je gevoelens en emoties. Durf naar binnen te kijken, bevrijd jezelf van belemmerende gedachtes en blijf oefenen met het accepteren van wie je werkelijk bent en werk toe naar wie je wil zijn. Creëer een positief zelfbeeld; jij bent wie je gelooft dat je bent. Train je veerkracht en herken de patronen die jij je eigen hebt gemaakt om ze vervolgens te veranderen in datgene dat je wel verder helpt naar je doel. Leg de focus op de dingen die wél goed gaan. Dat wat je aandacht geeft, groeit.”

Klik hier om meer te lezen over Psychologie & Mindfulness.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!