• Zoeken
  • Lost Password?

Fuck It 2023?

Dit lijkt misschien niet de meest positieve manier om het nieuwe jaar mee te beginnen. En wat kan er nu al misgegaan zijn? 2023 is pas twee dagen oud. Wie Thriving Magazine al een tijdje volgt, weet misschien nog dat we vorig jaar een artikel hebben geschreven over de ‘Fuck It’- list. In plaats van in het begin van het nieuwe jaar te starten met allemaal goede voornemens, benoem je op de tegenhanger hiervan juist de dingen die je niet meer gaat doen.  

Vorig jaar is me dat eigenlijk goed bevallen dus ik heb besloten om het dit jaar weer te doen. Hopelijk voel ik me ook hierna opnieuw een stuk lichter.

Op mijn Fuck It – list van 2023 staat:

  1. Haasten. Haasten is voor niemand goed, maar al helemaal niet als je een lichaam hebt dat niet altijd even goed meewerkt. Je hart gaat sneller kloppen, je hebt een opgejaagd gevoel en omdat je alles sneller wil doen, laat je dingen vallen of maak je fouten, wat de situatie verergert. Eindstand: je bent misschien op tijd, maar fysiek heeft het zijn tol geëist. Beter plannen is niet altijd de oplossing, want wanneer je een chronische aandoening hebt, kost iets de ene dag nou eenmaal meer tijd dan op een andere dag. Wat het haasten nog vervelender maakt, is dat ik sinds een aantal jaar de vervelende bijwerking heb dat ik van spanning en stress een acute buikpijnaanval krijg. Soms moet ik de pijn 10 tot 15 minuten wegzuchten voor ik weer verder kan. Die paar minuten winst die ik met het haasten heb gewonnen, lever ik zo dan weer in. Onderaan de streep kost het me dus meer dan dat het me oplevert. Dus dit jaar geen gehaast meer. En alvast excuses als ik misschien een paar minuutjes later ben.

  2. Generen voor de spotlights. Toen we met Thriving Magazine startten vond Janet dat we zelf ook best meer zichtbaar mochten zijn. Maar hoewel nu hele generaties opgroeien met het maken van filmpjes, hield ik standvastig vol dat het niet nodig was dat ik daar ook aan meedeed. Ik hoefde niet zo nodig op de voorgrond. Laat mij maar lekker schrijven en op de achtergrond creatief zijn. De afgelopen jaren zijn we er, inmiddels ook door anderen, meerdere malen op gewezen dat we onszelf best meer mogen laten zien. Niet alleen in tekst, maar ook in (bewegend) beeld. Eind 2022 hebben hierin al een begin gemaakt. In 2023 ben ik klaar voor de volgende stap.  Dus ik weet niet of je erop zit te wachten, maar je gaat meer van me zien!

  3. Overal controle over willen hebben. Ik ben iemand die graag de touwtjes in handen heeft. Ik hou van overzicht en van verrassingen word ik graag eerst op de hoogte gesteld ;). Meestal weet ik heel goed wat ik wil en ik vind het makkelijker om dingen zelf te doen dan om hulp te vragen. Dat komt in de eerste plaats omdat ik het niet fijn vind afhankelijk van anderen te zijn. Dit is waarschijnlijk versterkt toen ik op het dieptepunt van mijn ziekte nergens de controle meer over had. Inmiddels ben ik er wel achter dat door hulp toe te laten er ook meer ruimte vrijkomt voor andere dingen. Maar ernaar handelen is een tweede. Dit jaar ga ik mijn best doen om meer die middelvinger naar ‘controle’ op te steken. In die andere hand houd ik dan nog wel even mijn vingers gekruist ;). 

Welke dingen wil jij graag in 2022 achterlaten?

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Wednesday, 27-Sep-23 02:12:38 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!