• Zoeken
  • Lost Password?
Stop bord

Let’s Get Personal: Grenzen overboord

Een paar keer per jaar ga ik een dagje de grens over om te shoppen in Duitsland. Heerlijk vind ik dat: het voelt als een minivakantie. Maar het kost me helaas ook veel energie, meer dan ik op een dag heb. Toch is mijn volmondige ja tegen zo´n dagje een makkelijke keuze Lekker even de grenzen overboord is soms broodnodig!

Op de heenreis is de stemming altijd meteen goed: wat voor leuke nieuwe producten zullen we nu weer ontdekken? En zullen we hier ook even gaan kijken, of daar? Waar gaan we een drankje doen of lunchen? Weet je nog van de vorige keer toen we zo en zo…? Het is erg gezellig, er is uren bijkletstijd en daarnaast is het winkelen leuk omdat veel producten over de grens een flink stuk goedkoper zijn. Ook is er een veel groter assortiment met regelmatig nieuwe producten. Dus er is altijd wel een goede reden om te gaan.

Maar zo’n dagje vraagt fysiek eigenlijk altijd te veel. Die eeuwige lichamelijke grenzen moeten dus overboord. Vier dagen kost het me in totaal: de dag ervoor wordt een rustdag. De twee dagen erna hersteldagen. Omdat ik dit van tevoren weet, is dat geen teleurstelling. De dag zelf let ik op dat ik het niet te gek maak: niet te laat thuiskomen, tussendoor korte rustpauzes inlassen, een goede balans tussen zitten en staan… Ik heb door de jaren heen beter leren herkennen wanneer mijn lijf iets niet wil. Daar luister ik nu vaker naar.

Inmiddels ben ik weer helemaal van mijn minivakantie hersteld, kijk ik terug op een heerlijke dag en ben ik trots op mezelf dat ik het best goed heb gedaan met die grenzen overboord gooien.

Lees hier meer Let’s Get Personals.

Error validating access token: Session has expired on Sunday, 06-Aug-23 10:06:08 PDT. The current time is Saturday, 23-Sep-23 10:17:09 PDT.

Socials

Thriving Magazine is ook te vinden op Instagram en Facebook. Zien we je daar?

error: Content is protected !!